Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

anadolu efes olympiakos abdi ipekci jordan farmar ilk ceyrek

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/10/2012 - 23:47 GMT+3

Euroleague C Grubu’nda Anadolu Efes, son şampiyon Olympiakos’u 26 sayı farkla, 98-72 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

jordan farmar, kyle hines, anadolu efes, olympiakos

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Geçen hafta EA Milano deplasmanından mağlubiyetle dönen Anadolu Efes, gruptaki hedef maçlarından birinde son Euroleague şampiyonu Olympiakos’u Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırladı.
Oktay Mahmuti, takımını Jordan Farmar – Jamon Gordon – Sinan Güler – Dusko Savanovic ve Semih Erden ilk beşiyle parkeye sürerken; Olympiakos’ta koç Georgios Bartzokas, Evangelos Mantzaris – Vassilis Spanoulis – Kostas Papanikolaou – Pero Antic ve Joey Dorsey beşlisine şans verdi.
Anadolu Efes, son şampiyon Olympiakos karşısında maça olağanüstü bir giriş yaptı. İlk altı dakikada 11 sayı atan Jordan Farmar’ın parmak ısırtan şut performansıyla 03:49’u 19-6 önde geçen lacivert-beyazlılar, karşısında dirençsiz bir Olympiakos bulunca belki de son yıllardaki en iyi çeyrek performansını ortaya koydu. Üçlük çizgisinin gerisinden 5/5 ile oynayan Efes, periyodu 28-9 önde tamamlamayı başardı.
Maçın ikinci çeyreğinde Sasha Vujacic ve Stanko Barac’ın da skora katılımıyla farkı 20 sayı seviyesinde tutmayı başaran Efes, rakibinden hiçbir şekilde cevap alamadı ve karşılaşmayı domine etmeyi sürdürdü. 30 sayı bulduğu ilk periyodun ardından yine ona yakın bir hücum performansı sergileyen Mahmuti’nin ekibi, 24 sayı attığı ikinci çeyreğin sonucunda soyunma odasına 22 sayı, 54-32 önde gitti.
Kendi standartlarının çok altında iki periyot oynadıktan sonra Olympiakos, üçüncü çeyrekte toparlanma emareleri göstermeye başladı. Takımın en kötülerinden Joey Dorsey’ye ikinci yarıya başlayan beşte yer vermeyen Bartzokas, çok daha kısa bir beşle tempoyu biraz daha arttırmayı amaçladı. Periyot ortasında Mantzaris’in üst üste üçlükleriyle 13-0’lık seri yakalayan Olympiakos bunu nispeten başarırken çeyrek sonuna doğru yine toparlanan Efes, Jordan Farmar’ın son saniye üçlüğüyle dördüncü periyot öncesi 74-57’lik üstünlüğü yakaladı.
Maçın final periyodunda da oyundaki üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes, Jordan Farmar’ın çok yönlü oyunuyla beraber Olympiakos’u Abdi İpekçi’de 98-72 mağlup etmeyi başardı ve bu sezon Euroleague’deki ilk galibiyetini aldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam