Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Euroleague - Fenerbahçe İsrail'de kayıp

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/01/2013 - 11:05 GMT+2

THY Euroleague Top 16 F Grubu’nda Maccabi Tel Aviv, Fenerbahçe Ülker’i 91-73 mağlup etti. Fenerbahçe Ülker, karşılaşmanın son periyodunda 38 sayı yedi.

fenerbahce ulker, maccabi tel aviv, bojan bogdanovic, devin smith, fenerbahçe ülker

Görsel kaynağı: Reuters

Euroleague’de Top 16’ya iki mağlubiyetle başlayan Maccabi Tel Aviv ile Fenerbahçe Ülker, Yad Eliyahu’da karşı karşıya geldiler.
Fenerbahçe Ülker karşılaşmaya Bo McCalebb – Bojan Bogdanovic – Romain Sato – Emir Preldzic – Mike Batiste ilk beşiyle başlarken Maccabi Tel Aviv, Ricky Hickman – Yohev Ohayon – Devin Smith – Lior Eliyahu ve Shawn James beşlisiyle parkedeydi.
Bu sezon Simone Pianigiani yönetimde pota altı savunmasında ciddi sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe Ülker, Maccabi karşısında ilk çeyreğe benzer görüntüde başladı. Shawn James periyodun ilk bölümünde Fenerbahçe savunmasına problem yaratan isim olurken, Preldzic’i son maçlarda olduğu gibi dört numaralı pozisyonda ilk beşte başlatan Pianigiani çeyreğin bitimine 02:28 kala Oğuz-Andersen ikilisine döndü. Nitekim yüksek tempoda geçen ilk periyodun sonunda Bojan Bogdanovic, orta sahanın gerisinden attığı şutta isabet bulunca çeyrek sadece iki sayı farkla, 23-21 Maccabi’nin üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci periyotta takımların agresif oyunları devam etse de iki ekip de skor üretmekte zorlandı. Maccabi Tel Aviv, ilk üç buçuk dakika boyunca skor bulamazken Bojan Bogdanovic ile etkili olan Fenerbahçe Ülker, periyot ortasında 25-26’le öne geçti. İlk yarı bitimine kadar oyun dengede gitmeyi sürdürürken, takımlar soyunma odasına 36-36 eşitlikle gitti.
Fenerbahçe’nin üçlük çizgisinin gerisinden hayli yüzdesiz oynamasına karşılık, Maccabi de aynı departmandan istediği üretimi gösteremeyince üçüncü çeyrek boyalı alan mücadelesine sahne oldu. Periyodun büyük bir bölümünde maçın etkili ismi Shawn James ile pota altından sayı üreten Maccabi, üçüncü çeyreği 53-48 önde tamamladı.
Dördüncü çeyrekte ise Fenerbahçe savunması, Maccabi karşısında çaresiz kaldı. Periyodun ilk beş dakikasında İsrail temsilcisindan 18 sayı yiyen sarı-lacivertliler büyük konsantrasyon kaybı yaşadığı final çeyreğinde istediği oyunu ortaya koyamadı ve karşılaşmadan 91-73 mağlup ayrıldı.
Fenerbahçe Ülker, bu sonuçla grupta geride kalan üç maçın sonunda galibiyete ulaşamamış oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam