Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Euroleague - Oktay Mahmuti: Dikkatli olmalıyız

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/03/2013 - 19:38 GMT+2

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, THY Euroleague Top 16 E Grubu'nda yarın İstanbul'da Brose Baskets'le oynayacakları maçta çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Anadolu Efes, Oktay Mahmuti ile antrenmanda.

Görsel kaynağı: AA

Oktay Mahmuti, yarın akşam oynanacak karşılaşma öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Brose Baskets'in Euroleague'in en disiplinli takımlarından biri olduğunu belirterek, ''Yarınki maçta çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Brose Baskets, THY Avrupa Ligi'nin kapasitesi ve kalitesi doğrultusunda en disiplinli basketbol oynayan takımlarından biri. Bugüne kadar bütün karşılaşmaları son dakikada kaybettiler. Ne kadar uyum içinde ve kaliteli bir kadrodan bahsettiğimizi hepimizin bilmesi lazım. Kazanırsak bir üst tura çıkıyoruz. Ama bizim sadece maça konsantre olmamız gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.
Grup mücadelelerinde ilk iki sırada yer alma şanslarının kendi ellerinde olduğunu aktaran Mahmuti, ''Grup maçları sırasında herhangi bir yerde sıkıntı yaşarsak bunun dezavantajını yaşarız. Grupta ilk iki sıra içerisinde yer almazsak bu dünyanın sonu değil. İkinci değil üçüncü ve dördüncü olursanız da çeyrek finale gidiyorsunuz. Tabii ki ilk iki sırada yer almamız, saha avantajı açısından çok önemli'' şeklinde konuştu.
Anadolu Efes taraftarlarının ne kadar zorlu bir grupta mücadele ettiklerinin bilincinde olduğunu aktaran deneyimli antrenör, yarın oynanacak mücadelede de tribünlerin dolu olacağına inandığını bildirerek, ''Herkes, Avrupa Ligi'nde ne kadar zor bir grupta olduğumuzun bilincinde. Taraftarlarımız, mağlubiyet veya galibiyetlere değil de rakiplerin oynadığı basketbola bakarak yarın salonu yine dolduracaktır. İstediğimiz desteği arkamızda bulacağımıza inanıyorum'' ifadelerini kullandı.
Brose Baskets'i mağlup etmeleri durumunda lacivert-beyazlı takımın başında 100. galibiyetini alacağının hatırlatılması üzerine Mahmuti, kendisi için her maçın final niteliği taşıdığını vurgulayarak, yarınki maçı kazanmalarının önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam