Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Euroleague - Vladimir Romanov Zalgiris'i bırakıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 08/02/2013 - 15:10 GMT+2

Zalgiris’in sahibi Vladimir Romanov, borç içinde yüzen kulübü için Kaunas hükumetinden destek talebini yineleyerek, takım üzerindeki tasarrufundan vazgeçmek için kağıt işlemlerine başladığını açıkladı.

vladimir romanov, zalgiris

Görsel kaynağı: Reuters

Daha önce birçok kez Kaunas hükumetinden, yüksek miktarda borcu bulunan Zalgiris için destek talep eden Vladimir Romanov, isteğine olumlu yanıt alamayınca kulüpten ayrılmanın eşiğine geldi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Romanov, “Kulüpten ayrılıyorum. Zalgiris’e her şeylerini verebilecek birkaç kişi belirledim. Önceki gün de bu kişilerle görüşüp dosyaları şekillendirmeye başladık. Kulüp üzerindeki mülkiyet hakkımdan vazgeçiyorum. Yine de her zaman Zalgiris’e yardım edeceğim, sadece artık Zalgiris benim yükümlülüğümde değil” ifadelerini kullandı.
Kaunas hükumetinden sadece 10 milyon lita (2.9 milyon avro) talep ettiklerini söyleyen Romanov, hükumetin sürekli Zalgiris’in bir devlet mülkü değil, kişiye ait bir kulüp olduğunu söylemesinden sıkıldığını belirtti:
“Artık canıma tak etti. Bu kozu daha fazla oynayamayacaklar. Sadece 10 milyon lita istemiştik.”
Bu sezonki bütçesi 10.4 milyon avro olan Zalgiris’in geçen sezondan oyuncularına 7.2 milyon avro borcu bulunuyor.
Spor dünyasının en ilginç karakterlerinden Vladimir Romanov, aynı zamanda İskoçya Premier Lig ekiplerinden Hearts’ın da başkanlığını yürütüyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam