Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

FIBA'dan mahkeme kararına itiraz

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 06/06/2016 - 23:35 GMT+3

FIBA, Münih Yerel Mahkemesi'nin Euroleague'de yer alacak takımlara ve federasyonlarına yaptırımda bulunamayacağı yönündeki kararının, yanlı olduğunu savundu.

Euroleague logo

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

FIBA'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, yaptırım kararına ilişkin Euroleague organizasyonunun açtığı ve haklı görüldüğü davanın duruşmasına FIBA'nın çağrılmadığı ve kararın tek taraflı verildiği eleştirisinde bulunuldu.
Açıklamada, Münih Yerel Mahkemesine, aldığı ihtiyati tedbir kararını iptal etmesi için acil bir duruşma çağrısı yapıldı.
Euroleague organizasyonu, FIBA'nın kulüplere ve ülke federasyonlarına yaptırım kararına karşı Münih Yerel Mahkemesi'nde açtığı davada haklı bulunmuştu.
Mahkemenin 2 gün önce açıkladığı kararda, FIBA'nın, Euroleague organizasyonlarında mücadele edecek kulüplere ve bağlı oldukları federasyonların milli takımlarına herhangi bir yaptırımda bulunamayacağı belirtilmişti. Ayrıca FIBA'nın direkt ve dolaylı cezalarının, kulüplere uygulayacağı baskı ve yaptırım tehditlerinin, mahkeme kararına karşı gelinmesi anlamı taşıdığı ifade edilmişti
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam