Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bogdanovic, Euroleague'in en çok kazananı olmayı reddetti

Eurosport Türkiye

Güncellendi 29/06/2017 - 19:28 GMT+3

Fenerbahçe'de NBA'e gitmeye hazırlanan Bogdan Bogdanoviç'i takımda tutmak için Başkan Aziz Yıldırım'ın yönetime tam yetki verdiği ancak Sırp oyuncunun hayallerini gerçekleştirmek üzere bu teklifi reddettiği ortaya çıktı.

Von Istanbul nach Sacramento: Bogdan Bogdanovic (2.v.r.)

Görsel kaynağı: SID

Sezonu Euroleague, Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı alarak üç kupayla kapatan Fenerbahçe basketbol takımında yıldız oyuncu Bogdan Bogdanovic, NBA takımlarından Sacramento Kings'e gitmeye hazırlanıyor.
Sezonun sonunda oyuncuyla yapılan görüşmelerde Bogdanovic NBA'ye gitme isteğini yönetime iletti. Başantrenör Zeljko Obradoviç ve yöneticiler Euroleague finalinin gelecek sene Sırbistan'ın Belgrad kentinde yapılacak olmasını koz olarak kullansa da olumlu yanıt alamadı.
EuroLeague'de en çok kazanan olmayı reddetti
Bunun üzerine Başkan Aziz Yıldırım yöneticilere tam yetki vererek, Bogdanoviç'i Euroleague'in en çok kazanan oyuncusu yapacak kontratın önerilmesi talimatını verdi. 25 yaşındaki basketbolcuya CSKA Moskova'nın Fransız yıldızı Nando De Colo'yu da geride bırakacak yıllık 4 milyon euro'luk ücret teklif edildi.
Ancak Sırp basketbolcu konunun para olmadığını ve hayallerini gerçekleştirmek istediğini söyledi. Bogdanoviç ayrıca NBA'den sonra yeniden Fenerbahçe'ye dönmek istediğini ve sonrasında basketbolu ülkesinde bırakma planlarını da yönetime aktardı.
Bogdanovic'in önümüzdeki günlerde Sacramento'nun yolunu tutması bekleniyor.
En pahalı çaylak olacak
ABD basınına göre; Sacramento Kings, Bogdan Bogdanovic'e üç yıl için 36 milyon dolar değerinde bir teklifle gitti. Sırp yıldız bu sözleşmeyi kabul ederse, NBA tarihinde en çok kazanan çaylak olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam