Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Anadolu Efes rekorun eşiğinde

Eurosport Türkiye

Güncellendi 03/03/2020 - 12:09 GMT+3

Euroleague lideri Anadolu Efes, çift maç haftasındaki ilk mücadelesinde yarın Maccabi Tel Aviv ile deplasmanda karşılaşacak. Temsilcimiz, kazanması hâlinde, CSKA Moskova’ya ait bir rekoru egale edecek.

Anadolu Efes oyuncuları, Bayern Münih galibiyetinin ardından

Görsel kaynağı: Eurosport

Anadolu Efes, Euroleague’deki 26 maçının 23’ünü kazanarak en yakın rakibi Real Madrid ve Barcelona’nın üç galibiyet önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Lacivert-beyazlıların sıradaki rakibi Maccabi Tel Aviv.
İsrail ekibi, 26 maçta aldığı 18 galibiyet ile dördüncü sırada bulunuyor. Maccabi, bunun yanı sıra Real Madrid ile birlikte ligin iç sahada en iyi karneye sahip iki takımından biri. Şu ana kadar Tel Aviv’deki maçlarının 12’sini kazandılar, yalnızca birinde -Real Madrid’e- mağlup oldular. Ancak Efes’in son yıllarda Maccabi deplasmanında işleri iyi gidiyor.
Lacivert-beyazlılar, Tel Aviv’deki son üç maçını da kazandı. Rakibiyle bu sezonki ilk karşılaşmasında, İstanbul’da 99-79 galip geldi.
Vasilije Micic, Anadolu Efes-Maccabi Tel Aviv
Öte yandan bu maç, Efes için bir rekoru egale etmek açısından oldukça önemli. Temsilcimiz Euroleague deplasmanlarında tam 11 maçtır galip geliyor ve yarın kazanması hâlinde CSKA Moskova’ya ait, 12 maçlık rekoru egale edecek. CSKA, 2006/07 sezonunda Euroleague’de 18 maçlık bir galibiyet serisi elde etmiş, deplasmanlarda ise 12 maç üst üste kazanmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam