Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Germano D’Arcangeli ile Stella Azzurra’daki kültür ve fazlası

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 19/09/2020 - 11:18 GMT+3

Stella Azurra’daki basketbol kültürü, 30 yılı aşan kariyeri, süreç içinde değişen oyun… Stella Azzurra’nın baş antrenörü Germano D’Arcangeli, Kuzey Kılıç’ın sorularını yanıtladı.

Germano D’Arcangeli

Görsel kaynağı: Eurosport

NBA, “bubble” çerçevesinde başladı ve finallere doğru devam ediyor. Siz bu uygulamayı nasıl yorumluyorsunuz?
Oradaki oyuncular, antrenörler, hatta gazeteciler basketbola, basketbolla bir şeyler yapmaya çok daha açlar. Oyunu bizlerden çok daha fazla özlediler. Yılların getirdiği enerji, birikim ve açlık sonrasında bu tarz bir uygulamayı mükemmel bir şekilde yaptılar. Bence gayet güvenli ve mantıklı bir uygulama bu.
Basketbol antrenörlüğü yapmaya nasıl başladınız?
Antrenörlüğe, küçük yaş gruplarını çalıştırarak başladım. Basketbola çok büyük bir ilgim, tutkum vardı ve bunu antrenör olarak kullanmak istedim. 1996’da daha üst seviyelerde antrenörlük yapmaya başladım ve o noktadan itibaren elimden gelenin çok daha fazlasını yapmak için çalışıyorum. Stella Azzurra Akademisi’nde 30 yılı doldurdum…
Stella Azurra, Avrupa basketbolunun en önemli oyuncu fabrikalarından biri. Bunun nedeni ne sizce?
Akademi fikri aklımıza geldiğinde bu kurumun, akademinin ev sahibi olmasına ve aynı zamanda öğrencilerin, oyuncuların çalışmasını desteklemesine odaklanmıştık. Demek istediğim, hem çalıştığınız hem de kaldığınız bir yer burası. Oyuncularımıza müşterilerimiz gibi davranıyoruz. Stella Azzurra, Serie A2’de genç oyuncularla belirli vadeli hedeflerle savaştığı için kendisini bir basamak hâline getiriyor. Bu nedenle oyuncularımıza, müşterilerimize, verebileceğimiz en iyi şeyi vermeye çalışıyoruz. Bazı oyuncularımız kazandığımız kupalardan bile daha değerli oldu. Mesela, Matteo Spagnolo. Onun başarısını, yolculuğunu paylaştığımız için mutluyuz.
Germano D’Arcangeli
En sevdiğiniz hücum ve savunma setleri neler?
Oyuncularımın yetenek paketlerine göre bir şeyler yapmayı seviyorum. Şu ana kadar hiçbir oyuncumu “oyunu zorlama” kavramına itmedim, bu nedenle onların yeteneklerini düşüreek şeyler yapmadım. Yani elimdeki malzemeye göre setleri belirledim. İşin diğer tarafından, bireysel taraftan ise bire bir ve yüzü dönük oyunları çok seviyorum.
NCAA’in son dönemlerde genç oyuncular üzerinde saygı kaybettiğini görüyoruz. James Wiseman ligden gönderildikten sonra birçok isim ya G League’e ya da Avrupa’ya yöneliyorlar. Sizce bunun ana nedeni ne?
Bence artık, dünya üzerindeki tüm genç basketbol oyuncuları yüksek, profesyonel seviyelerde savaşmak istiyorlar. NCAA iyi bir yer ama en iyi antrenman şartları, maç koşulları, profesyonel rekabet gibi şeyleri kazanmak için; ülkelerinin en iyilerine karşı savaşmak için bunu yapıyorlar. G League burada büyük bir fark yaratacak bence. Çünkü NBA öncesinde NBA’e benzer bir sertlik, mücadeleci yapı var orada.
Hobileriniz neler?
Ah, çok basit. Okumak, düşünmek ve ailemle zaman geçirmek.
Peki felsefenizi nasıl tanımlarsınız?
Yetenek yeterli değildir. Disiplin gereklidir. Ve basketbol, hayattan daha büyüktür.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam