Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Basketbol Ligi - Alba Torrens: Herkese çok teşekkür ediyorum

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/02/2013 - 14:35 GMT+2

Uzun süreli sakatlığını atlatan Galatasaray Medical Park'ın İspanyol yıldızı Alba Torrens, bu süreçte kendisine yardımcı olan herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

alba torrens galatasaray

Görsel kaynağı: AA

Galatasaray Medical Park'ın başarılı oyuncusu Alba Torrens, Galatasaray Dergisi'nin Şubat sayısında Ahmet Eren Loğoğlu'na röportaj verdi.

Nasıl hissediyorsun? Sakatlığın tamamen geçti mi?
Her geçen gün daha iyi hissediyorum kendimi. Artık hazır olduğumu söyleyebilirim. Daha iyi performans vermek üzerine çalışıyorum. Acı yok, dizim ve bacağım kuvvetli, en önemli kısım bu. Şu an için mutluyum. Başlangıç aşamasındayım, adım adım gideceğim, sürelerim artacaktır oynadıkça.
Sakatlandıktan sonra neler yaşadın? Barselona’ya gittiğini ve futbol takımındaki oyuncularla birlikte çalıştığını biliyorum.
Ameliyat için oraya gittim. Barça futbol takımından bazı oyuncular da vardı, rehabilitasyonun başlangıcında. İlk zamanlar zordu, acı çekiyordum egzersiz yaparken. Ama iyileşmek için bu süreçten geçmek zorundasınız. Yaz aylarında başladım çalışmaya, sonra İstanbul’a geldim Ağustos sonunda, rehabilitasyona devam ettim. Kolay değildi, ağır çalıştık. Benim için sıkıcı bir dönemdi elbette, basketbol oynayamıyordum ama biliyordum ki bunun uğruna katlanmak gerekiyordu, motivasyonumu böyle sağladım. Hiç pes etmedim ve şimdi sonucunu alıyorum, artık sahadayım, iyi hissediyorum.
Geçen sene bıraktığın seviyeye ulaşmak zor olmayacak mı? 14 sayı ort. ile oynuyordun Yıldızoğlu’nun sisteminde. Ekrem Hoca harika bir savunma takımı yarattı, adapte olmak zaman alacaktır.
Takımla birlikte antrenman yapıyorum. Oyunları öğreniyorsunuz çalışmalarda, tarzı keşfediyorsunuz. Takım arkadaşlarına alışıyorsunuz. Maçlarla birlikte takım içindeki rolümü de alacağım. Şu an için takıma nasıl katkı veririm, onlara yardım ederim, buna kafa yoruyorum. İyi bir basketbol oynuyoruz, ben de takımda yer bulup başarılarda pay sahibi olmak istiyorum. Harika oyuncularımız var. Enerjileri çok iyi. Her geçen gün takım halinde daha iyiye gidiyoruz.
Yeni oyuncular ve koç hakkında neler söylemek istersin?
Büyük oyuncular transfer ettik. Dünyanın en iyi pota altı oyuncularına sahibiz. Euroleague için bu çok önemli bence. İyi bir basketbol oynuyoruz, koçun düşünceleri açık ve net. Zamanla takımın daha da gelişeceğine inanıyorum. Kulüp iyi bir takım kurmak için çok çalıştı, biz de şansımızı iyi değerlendirip başarılar kazanmak istiyoruz koç Memnun ile.
Oyun kurucu, şutör guard ve kısa forvet pozisyonlarında oynadın kariyerin boyunca. Favori pozisyonun hangisiydi?
Maçın bazı anlarında topu getirmek, hızlı hücuma çıkmak gibi görevlerim olabilir ama oyun kurucu pozisyonu benim için zor artık. Daha çok 2 ve 3 numara oynamayı tercih ediyorum.

İnsanlar sana inandılar, sakatlıktan geri döneceğine inandılar. Nasıl duygulardı?
Gerçekten harika bir destek aldım. Taraftarlar inanılmazdı. Sadece sakatlandıktan sonra değil tüm bu sıkıntılı süreç boyunca yanımdaydılar, bana mesajlarını ilettiler. Onlara çok teşekkür ediyorum, buradan bir kez daha. Ayrıca Galatasaray’a teşekkür ediyorum çünkü bana sahip çıktılar, yardımcı oldular. Sakatlığımı atlatmam için ne gerekiyorsa yaptılar. Hiç kimse için kolay değildi ama onlar beni desteklediler, bana güvendiler. Harika duygulardı. Geçen sene sakatlıktan dolayı çok katkı veremedim ama bu sezon bana olan güveni boşa çıkarmayacağım. “Çok Teşekkürler”
Sakatlığı unutursan kariyerinin en üzücü hangisiydi peki? 20 Yaş Altı turnuvasında, 2009’da Fransa’ya kaybettiğiniz bir maç vardı.
O maçı da hatırlıyorum ama 2011 Avrupa Şampiyonası’nda Hırvatistan’a yenilip olimpiyat vizesini alamadığımız maç en üzücüsüydü sanırım. 2008’de Pekin’deydim ve olimpiyatlar bir sporcunun kariyeri boyunca yaşaması gereken en önemli organizasyonların başında geliyor.
Yeteneğin çok erken keşfedildi. Bütün alt kategorilerde oynadın İspanya’da. Genç oyuncular için erken şans bulmak avantaj mı yoksa sorumluluk altında ezilmek gibi bir problem ile karşı karşıya kalabilirler mi?
17 yaşında profesyonel olarak oynamaya başlamıştım Celta Vigo’da. Adım adım gitmek en doğrusu. Şu an geriye dönüp baktığımda karşıma çok iyi bir fırsat çıktığını ve bunu değerlendirdiğimi düşünüyorum. Büyük bir takım değildi. Koçu sevdim, bana çok şey öğretti. Üç yıl orada kaldım. Şampiyonluk kazanmadık belki ama sıkı çalıştık, belirli hedefler vardı, kupa ya da orta sıralardan kopmamak gibi. Büyümeme yardımcı oldu elbette. Daha sonra Halcon Avenida’ya geçtim. Euroleague’de oynadım. Adım adım gelişti yani.
Halcon Avenida’dan ayrılıp Galatasaray’ı tercih etme sebebin neydi? Ekonomik mi? Ros Caseres şubeyi kapattı.
Galatasaray gibi büyük bir takım size dünyanın en iyi oyuncularını bir araya getiriyoruz dediğinde ve size de onlarla birlikte oynama fırsatı vereceğini söylediğinde bu teklife evet demek çok kolay olur. Ülkemden ilk kez ayrılıyordum, belki bu yönden biraz zor oldu ama sonrası rahat gelişti. Bu kararı aldığım için gerçekten mutluyum.
Takımdaki en iyi arkadaşın?
Sancho ile iki sene birlikte oynadık Salamanca’da. Onu iyi tanıyorum. Milli Takım’da da birlikteydik. Takımdaki herkes ile iyiyim. Belki geçen sezon beraber oynadığımız arkadaşlarımla belki biraz daha çok. Takımın iyi bir kimyası var kanımca Türk oyuncularla birlikte. Haliyle saha içine yansıyor bu da ve başarılı bir takım olmak için gerekli bir şey.
Buranın kültürü, İstanbul?
Çok sevdim. Gezip gördüğüm en güzel şehirlerden biri İstanbul. Kültür, anıtlar olağanüstü. Bazılarını gidip gördüm, Ayasofya, Sultanahmet, Topkapı Sarayı. Seyahat etmeyi, keşfetmeyi seviyorum, şehir çok büyük zaten. Benim favorim Galata Kulesi. Yemekleri çok beğendim. İskender en sevdiğim. Ayran çok güzel. İrmik tatlısı harika. İnsanlar sıcakkanlı, benim için çok kolay oldu, karakterimden ötürü. Trafik çok çılgın.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam