Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Basketbol Ligi - Fenerbahçe, Beşiktaş'ı devirdi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/12/2012 - 16:16 GMT+2

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 12. haftasında yapılan derbi maçta Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş'ı 95-54 yendi.

beşiktaş, fenerbahçe, basketbol

Görsel kaynağı: AA

2012 yılının son derbisinden galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, 12'de 12 yaparak ligde namağlup liderliğini sürdürdü.
Beşiktaş Kulübü'nün yatırım yapmaması nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren siyah-beyazlı takım ise 12. maçından da mağlubiyetle ayrıldı.
Maçın başında oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, Verameyenka'nın skorer oyunuyla ilk 5 dakikada 18-8'lik üstünlük yakaladı. Periyot sonuna kadar hızlı hücumlarla farkı daha da açan sarı-lacivertliler, ilk çeyreği 21 sayı farkla üstün kapattı: 9-30.
İkinci çeyrekte de etkili oyununu sürdüren ve rahat basket bulan Fenerbahçe, soyunma odasına 30 sayı farkla 56-26'lik skorla önde gitti.
Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle başladı ve 25. dakika Fenerbahçe'nin 64-33'lük üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra genç oyunculardan kurulu rakibi karşısında farkı tekrar açmaya başlayan Fenerbahçe, son çeyreğe 80-40 önde girdi.
Son çeyrekte de rakibinin farkı eritmesine izin vermeyen ve farkı açmaya devam eden sarı-lacivertli takım, maçtan 41 sayı farkla 95-54'lük skorla galip ayrıldı.
Maçın en skorer ismi Beşiktaş'tan 20 sayıyla Milica Jovanovic oldu. Fenerbahçe'de ise Bibrzycka, Verameyenka, Yasemin Horasan, Olcay Çakır 15'er sayı kaydetti. Siyah-beyazlı takım rakibine 41 sayı farkla yenilerek, bu sezonun en farklı mağlubiyetini aldı. Beşiktaş daha önce Galatasaray'a 38 sayı farkla (81-43) yenilmişti.
Beşiktaşlı taraftarlar takımlarının Fenerbahçe'yle yaptığı derbi maça ilgi göstermedi. Salonda bulunan çok az sayıda taraftar maçı takip etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam