Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cimbom çok farklı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 13/10/2011 - 22:32 GMT+3

Kadınlar Euroleague'deki ilk maçına çıkan Galatasaray Medical Park, VICI Aistes'i Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 83-66 mağlup etti. Sarı-kırmızılılarda yıldız basketbolcu Diana Taurasi 31 sayıyla mücadeleyi tamamladı.

galatasaray medical park vici aistes diana taurasi

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Galatasaray Medical Park sezona Diana Taurasi, Alba Torrens, Tina Charles gibi dünya basketbolunun üst düzey basketbolcularını kadrosuna katarak ve Euroleague’de büyük başarılar hedeflediğini göstermişti.

Kadınlar Euroleague’de ilk geçilmesi gereken rakip ise Litvanya temsilcisi VICI Aistes’ti.

Karşılaşmaya Diana Taurasi’nin üst üste basketleriyle 11-0’lık seri üreterek başlayan Galatasaray Medical Park, Pilypatis’in sayılarına engel olamadı ve aradaki fark çabuk eridi. Çeyrek sonunda Litvanya temsilcisinde Likhtarovich de devreye girince VICI Aistes periyodu 18-17 önde geçti.
İkinci çeyrekte ise Diana Taurasi kasırgası Abdi İpekçi’yi salladı. Çeyrek başında dümeni ele alan yıldız basketbolcu hücumu domine etti ve çeyrek boyunca 12 sayı üretti. Alba Torrens de çeyrek ortasından itibaren katkı vermeye başlayınca ikinci yarıya Galatasaray 38-33’lik skorla önde girdi.İlk yarıda Diana Taurasi 19 sayı üretti.
İkinci yarının başlarında ise Galatasaray hücumda sıkıntı çekse de hareketli savunmasıyla aradaki farkı korudu. Çeyrek ortasında Litvanya temsilcisinin molasından ise Galatasaray daha etkili döndü. Diana Taurasi ve Şaziye İvegin’in üçlükleri farkı 14’e kadar çıkartırken son çeyreğe 59-49’luk üstün girdi.

Final periyoduna konuk takım Kuktiene’nin üst üste iki üçlüğüyle başlayınca fark 4’e kadar indi. Ama Galatasaray’ın her sıkıştığı anda olduğu gibi Diana Taurasi devreye girdi. Tina Charles da hücumda katkı vermeye başlayınca ibre yeniden sarı-kırmızılıların tarafına döndü. Çeyrek sonunda Torrens de Taurasi'ye özenip VICI Aistes savunmasının altını üstüne getirince Galatasaray mücadeleden 83-66'lık galibiyetle ayrıldı.

Mücadelede Diana Taurasi 31 sayı 8 ribaund 6 asistle maçın yıldızı olurken, Alba Torrens de 18 sayılık katkı verdi. Konuk takımda Kuktiene 17 sayı üretti.

GALATASARAY MEDİCAL PARK (83): Epifaniya Prints 10, Bahar Çağlar (2 ribaund- 2 asist), Işıl Alben 2 (5 ribaund- 3 asist- 8 top çalma), Ivanka Matic 5 (4 ribaund), Gülşah Gümüşay 2 (2 ribaund- 1 asist), Diana Taurasi 31 (8 ribaund- 6 asist), Şaziye İvegin 3 (3 ribaund), Alba Torren 18 (1 ribaund- 1 asist), Tina Charles 12 (4 ribaund- 2 asist)
VICI AISTES KAUNAS (66): Sandra Linkeviciene 8 (10 ribaund- 4 asist), Amanda Kemezys 8 (7 ribaund), Tatsiana Likhtarovich 6 (2 ribaund), Santa Okockyte 4 (2 ribaund- 2 asist), Lina Pikciute (1 ribaund), Vita Kuktiene 17 (6 ribaund), Courtnay, Pilypaitis 16 (7 ribaund- 4 asist), Aija Putnina 5 (5 ribaund), Vaida Sipaviciute 2 (3 ribaund)
Fotoğraf tbf.org.tr'den alınmıştır.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam