Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Boston Miami

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/06/2012 - 09:48 GMT+3

Doğu Konferansı Final serisi yedinci ve son maçında evinde Boston Celtics’i 101-88 mağlup eden Miami Heat finale yükselen taraf oldu.

Miami Boston

Görsel kaynağı: Reuters

LeBron James’in muhteşem performansı sonrası deplasmandaki altıncı maçı kurtaran Miami Heat, evindeki son maçta istediğini aldı. Karşılaşmaya çok iyi başlayan, sonlara kadar oyunda kalan Boston Celtics ise 2007’de takıma kattıkları yıldızların son birlikteliğinde sahadan boynu bükük ayrıldı.

Heat’te serinin yıldızı olan LeBron, bu maçta da 31 sayı, 12 asist yaptı. Son günlerde çok formsuz olan Dwyane Wade son periyottaki klasik dirilişi ve 23 sayısıyla takımına destek olurken, sakatlıktan döndükten sonraki en iyi maçını oynayan Chris Bosh, 10’de 8 saha içi isabetiyle 19 sayı, 8 ribaunt yaparak yıldızlaştı.
Boston’da beş oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, 22 sayı, 10 ribaunt, 14 asist yapan Rajon Rondo sahaya damgasını vurdu. Başabaş götürdükleri maçta son periyotta sahne alan rakip skorerlere engel olamayan Celtics, 2011-2012 sezonunu noktaladı.

2007’de Ray Allen ve Kevin Garnett’in kadroya katılmasıyla bir anda zirveye oynamaya başlayan, Paul Pierce ve Rajon Rondo gibi lider isimlerle müthiş beş sezona imza atan Celtics, çoğunluğun beklentisine göre bu kadroyla son maçına çıktı.

Karşılaşma sonrası Boston Celtics’te oyuncular, teknik heyetten bazı isimler gözyaşlarını tutamazken koç Doc Rivers,”Bir daha böyle bir ekiple çalışabilir miyim, bilmiyorum. Koç olarak hislerim bunlar” ifadelerini kullandı.
Yedinci maçta büyük bir zafere imza atan ve üst üste ikinci yıl Doğu Konferansı’nda mutlu sona ulaşan Miami Heat, NBA Finali’nde Oklahoma City Thunder’ın rakibi olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam