Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bowen emekli ediliyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 24/01/2012 - 17:10 GMT+2

San Antonio Spurs’ün resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre 21 Mart’taki Minnesota Timberwolves maçında Bruce Bowen’ın 12 numaralı forması emekli edilecek.

bruce bowen

Görsel kaynağı: Reuters

“Bruce son 10 yılda NBA’in gördüğü en iyi dış savunmacılardan biri. Onun başarısı çok çalışmak ve azimle beraber motive olmaktı. Organizasyon için konuştuğumuzda istatistikler pek fazla bir şey ifade etmiyor. Gerçek şu ki, San Antonio Spurs Bruce Bowen ile 2003, 2005 ve 2007 yıllarında üç tane şampiyonluk kazandı.” Spurs koçu Gregg Popovich Bowen’ın formasının tepeye çıkması konusunda bu cümleleri sarf ediyor.
Bruce Bowen San Antonio’ya 2011 yazında gelmiş ve geçirdiği sekiz sezonda 630 maça çıkmış, 6.4 sayı 3.0 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti.
Bowen NBA’deki dokuz sezonunun sekizinde En İyi Savunma Beşi’ne seçilmiş ve ligde bu onura layık görülen beş forvetten (diğerleri Pipen, Jones, Havlicek, Cooper) biri olmuştu.
James Silas’ın 13, George Gervin’in 44, Johnny Moore’un 00, David Robinson’ın 50, Sean Elliott’ın 32 ve Avery Johnson’ın 6 numaralı formaları daha önce AT&T Center’da emekli edilmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam