Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Celtics nefes aldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 23/01/2012 - 00:19 GMT+2

Sezona yaptığı kötü başlangıçla beraber seri mağlubiyetler alan Celtics, Wizards'ı 100-94'lük skorla mağlup etti. Boston'da Paul Pierce triple-double'a yakın performansıyla parmak ısırtırken, sakatlanan Ray Allen karşılaşmayı tamamlayamadı.

paul pierce

Görsel kaynağı: Reuters

Son yedi maçında altı mağlubiyet alan Boston Celtics, 2-13’lük derecesiyle ligin en kötü galibiyet/mağlubiyet oranına sahip Washington Wizards ile karşılaştı. Rajon Rondo’nun sağ el bileğindeki sakatlığı nedeniyle oynamadığı karşılaşmada Doc Rivers ilk beşte Avery Bradley’ye yer verdi.
Andray Blatche’ın etkili oyunuyla başlayan ilk çeyrekte, Wizards 8-2’lik iki ayrı seri yakalayarak periyodu 21-20 önde kapattı. Sezonun genel bölümündeki performansından farklı kesitler sunmayan Celtics’te ilk periyodun en etkili ismi 7 sayı bulan Ray Allen’dı.
Lâkin ikinci periyodun bitimine 6.30 dakika kala Jan Vesely’nin dip çizgide yaptığı faul sonucu sol ayak bileğinden sakatlanan ve karşılaşmayı terk eden Allen, sakatlardan başı ağrıyan Celtics’e darbeyi vuran bir başka oyuncu oldu. Bu dilimden sonra sezonun en iyi maçını çıkaran Paul Pierce dizginleri eline alırken, ikinci çeyrekte +10 sayılık fark yakalayan Celtics devreye 49-40 önde girdi.
picture

ray allen

Görsel kaynağı: Reuters



Üçüncü çeyrekte farkı bir aralar 15’e kadar çıkaran Boston, Wizards’ı sürklase etmiş gibiydi. Ancak Nick Young’ın etkili oyunuyla geri dönüşü başlatan Wizards dördüncü periyodun başında skoru 75’te eşitledi. Bitime altı dakika kala Wall-Booker alley-hoop’uyla 84-83’lük üstünlüğü yakalayan Washington, Verizon Center’ı yeniden havaya sokmuştu artık. Rivers’ın molalarından sonra Bass ve Garnett’in 5’er sayısına serbest atışlar da eklenince kontrolü tekrardan geçiren Celtics, bu sezonki altıncı galibiyetini almayı bildi.
Celtics’in ikinci periyottaki 29 sayısının 14’ünün altına imza atan Paul Pierce karşılaşmayı 34 sayı 10 ribaund 8 asistle tamamlarken, kenardan gelen Mickael Pietrus ve Brandon Bass toplam 27 sayı kaydetti. Kevin Garnett karşılaşmayı 17 sayı 5 ribaundla tamamladı.
Sezona yaptığı yavaş başlangıcın ardından nispeten toparlanma emareleri gösteren John Wall 27 sayı, 10 ribaund ve 7 asistlik performansı ise Wizards’a yetmedi. Geri dönüş çabasının önderlerinden olan Nick Young da takımı adına 19 sayıyla mücadele etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam