Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kanter: Basketbola açım

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/09/2011 - 13:54 GMT+3

NBA’de Utah Jazz forması giyen genç oyuncusu Enes Kanter, yıldız oyuncu değil takım oyuncusu olmayı istediğini söyledi. Uzun süre basketbol oynamadığını ve paslı durumda olduğunu belirten Kanter, “Basketbola açım” dedi.

Enes Kanter - Türkiye

Görsel kaynağı: AA

Enes, 'Yıldız oyuncu mu yoksa takımın parçası mı' olmak istediği yönündeki soruya “Yıldız oyuncu değil, takım oyuncusu olmak istiyorum” cevabını verdi.
Genç oyuncu, Litvanya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda başarılı görüntü vermesine rağmen, şampiyonada arzuladığı performansı gösteremediğini dile getirdi.
Şampiyonada şansızlıklar yaşadıklarına dikkat çeken Enes Kanter, “4-5 maçımızı son topla kaybettik. Ama sonuna kadar mücadele ettik. Milli takımdaki performansımı da iyi görmüyorum. İki yıldan fazla bir süre basketbol oynamamıştım ve paslı durumdaydım. Geçtiğimiz şampiyonada yüzde 30-40'la oynadığımı düşünüyorum” diye konuştu.
Milli takıma her şeyini vermeye hazır olduğunu kaydeden Enes, takım olarak bundan sonraki organizasyonlarda en iyi şekilde mücadele etmek istediklerini söyledi.
"Teklifler var"
Genç oyuncu, NBA'de lokavtın uzun sürmesi halinde bir takıma transfer olma sinyali verdi. Enes, iki yıldan fazla bir süre basketboldan uzak kaldığını hatırlatarak, “Şu anda menajerimle konuşmuş değilim. Ama iki yıldan fazla süre basketbol oynamadım. Basketbola açım. Eğer lokavt uzun sürerse bir takımla anlaşmak istiyorum. Teklifler var. Düşünme aşamasındayım. Karar vermiş değilim” diye konuştu.
“NBA'de başarılı olmak için çok çalışacağım”
NBA'de üst sıralardan seçilmesi konusunda görüşlerini aktaran milli basketbolcu, “Keşke NCAA'de düzenli oynayıp daha üst sıralardan seçilseydim. Ama sonuç gurur verici. Türkiye'nin ismini orada duyurmak onur vericiydi” dedi.
Draftta en üst sıradan seçilmesinin her şeyi garanti etmediğini vurgulayan Enes Kanter, “Üst sıradan seçilmem yeni bir başlangıçtı. Oraya gidip iyi çalışıp, en iyi şekilde kendime bakıp hedeflediğim yerlerde adımı duyurmak istiyorum” diye konuştu. Enes, NBA'de herhangi bir oyuncuyu kendisine örnek almadığını veya rol model olarak görmediğini belirterek, “Ben sadece kendim gibi olmak istiyorum” ifadesini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam