Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

NBA: Haftanın 10 olayı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/01/2012 - 09:44 GMT+2

NBA’de yine olayların eksik olmadığı bir haftayı geride bıraktık. Haftanın 10 olayını Eray Kaş derledi.

Boston Celtics' Avery Bradley (bottom) and Orlando Magic's Jameer Nelson compete for the ball

Görsel kaynağı: Reuters

10- Beyaz Mamba!
Chicago Bulls’un New Jersey Nets’i 110-95 yendiği maçın daha ikinci çeyreğinde Nets teslim oldu. Ama öyle bir an yaşadılar ki potalarında, 1992 Dream Team’i olsa sahadan çekilebilirdi. Brian Scalabrine pota altında topu aldı. Normalde aldığı anda kafasının karışması, topa “Bu ne ya, alın şunu elimden” muamelesi yapması gerekiyordu. Ama o ne yaptı? Sıçradı, Kris Humphries’in yanından topu Dr J’vari kaçırdı, ters turnikeyi bıraktı. Humphries’in psikolojik destek alması söz konusu. NBA: Where amazing happens!

9- Westbrook’a dev kontrat
NBA’in şu anda en çok galibiyet alan takımı Oklahoma City Thunder. Ancak oyunu en çok tartışılan takımı da belki onlar. Ve bu tartışmaların da baş aktörü Russell Westbrook. Fakat OKC bu tartışmalara hiç dalmadı ve genç yıldız ile beş yıllık 80 milyon dolara sözleşme imzaladı. Ki bu sezon Westbrook takım arkadaşlarıyla da büyük sorunlar yaşamıştı ama Durant bu tartışmaları bir şekilde yatıştırmayı başarmıştı. Thunder’ın bu kararı çok tartışıldı ABD basınında.

8- Basketbolcu Eddy Curry
Yıllar boyu dev paralar aldığı New York’ta sahaya bile çıkmayan Eddy Curry, neredeyse para almadığı Miami Heat’te ilk maçına çıktı. Hem de Los Angeles Lakers karşısında. Onun eski halini bilenler bir gördüler ki Eddy Curry’nin için normal bir insan ayrılmış, kopmuş gitmiş. Müthiş kilo vermiş. Ve çıktığı ilk maçta da hiç sırıtmadı Curry.


7- Kevin Love’a saygısızlık mı yapıldı?
Minnesota Timberwolves, yıldız oyuncu Kevin Love ile dört yıllık 60 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Aslında Westbrook gibi beş yıllık bir anlaşma yapabilme imkanları bulunuyordu. Ama bunu yapmadılar. Love şu anda ABD basınında NBA’in en iyi power-forveti olarak gösteriliyor. Sayı krallığında 4., ribaund krallığında da 2. sırada ve 23 yaşında. Takımın beş yıllık kontrat önerme hakkını gelecek yıllar için Ricky Rubio’ya sakladığı yine çıkan haberler arasında.

6- Gasol’ün görev tanımı
Play-off potasının dışına çıkan Los Angeles Lakers’ta tüm düzen Kobe Bryant ve Andrew Bynum üzerine kulmuş durumda. Onlar şutları kullanırken tüm ligin değerli oyuncuları arasında yer alan Gasol ne yapıyor? Üçlük çizgisinin dışında top gelecek diye bekliyor. O da çok mutsuz. Pacers maçından sonra “İkinci yarı sadece iki kez şut atabildim. Potaya hiç gidemedim. Pota altında oyunu çok iyi görebiliyorum” dedi. Mike Brown bir düzen oturtmaya çalışıyor. Zaman lazım. Ama Gasol’ü kaybediyorlar.
picture

Minnesota Timberwolves forward Kevin Love

Görsel kaynağı: Eurosport


5- Yarım elma gönül alma
Cleveland şehrine NBA tarihinin en büyük hayal kırıklıklarını yaşatan (tabii ki başarılarını göz ardı etmiyorum) LeBron James şehrin yavaş yavaş şehrin gönlünü alma yoluna gidiyor. Cavs’in çaylakları Kylie Irving ve Tristan Thompson’a liseden beri yardım ettiğini açıkladı yıldız basketbolcu. Hâlâ da onlara tecrübesini aktardığını, sürekli telefonda görüştüklerini söyledi. Uzun uzun “The Decision”ı anlatmadığını ümit ediyoruz. (Şampiyon olunca her şey unutulur. Önce şampiyon olsun)

4- Hikmet Karaman mı Ziya Doğan mı?
Sezona 17 maçta aldığı iki galibiyetle başlayan, gelecek sezon bölgesel amatöre beklediğimiz Washington Wizards’ta Flip Saunders ile yollar ayrıldı. Yerine takıma bir anda kan getirebilecek Hikmet Karaman’ın ya da dirlik-düzeni sağlayabilecek Ziya Doğan’ın getirilmesi bekleniyor. Erdoğan Arıca’nın ise adı geçmiyor. Ama Wizards’ın basketbol takımı olduğu da iddia ediliyor. Araştırmalar sürüyor.

3- Takım gibi takım
Geçen sezon NBA play-offları bu kadar güzel geçtiyse bunun başlıca sebeplerinden biri de Memphis Grizzlies’ti. Sezona Darrell Arthur’un sakatlığıyla başladıktan sonra bir de en büyük yıldızları Zach Randolph’u kaybettiler. Ama güzel basketbol, güzel basketboldu işte. Üst üste yedi maç kazanarak kendilerini play-off potasına attılar. Eğer kalırlarsa da Batı bu kadar zayıfken çok can yakarlar.

2- “Ekmeğimi taştan çıkarırım aga”
NBA’in en bireysel takımlarından biri olan Milwaukee Bucks’ta oynayan şanssız Ersan dün gece çıldırdı. “Vermezseniz vermeyin oğlum. Rahat olun. Acıların çocuğuyuz” dedi ve savaşına başladı. 27 dakika sahada kaldı ve 19 ribaund aldı. Gerçekten büyük bir savaş veriyor orada Ersan. Bazen 7-8 dakika eline top gelmediğini görünce sinirden biz kanalı değiştiriyoruz.

1- Kafalar nerede?
Ziyan olmanın tanımını Orlando Magic, Boston Celtics karşısında resmen yaptı. İlk yarı 36, ikinci yarı 20 . Toplayınca ise 56. Bu kadar sayı attılar Boston deplasmanında. Ama daha maçın başında ilk önce Dwight Howard’ın kafası hiç yerinde değildi. Sürekli anlamsız bir şekilde gülüyordu. Maçın dengesi fazlasıyla kayıktı. Hatta bir ara öyle garip bir hâl aldı ki bir ara Jason Richardson parkede olması gerekirken kenarda oturuyordu. Magic sahada dört kişiydi. Bir sonraki gün Indiana’yı yenip özürlerini de dilediler.

Maçtan sonra Howard yine çok güleç yüzlüydü. ‘Glen Davis takımınıza fazladan ne getirdi?’ sorusuna ‘Yiyecek ve içecekler. Sürekli yemek getiriyor. Çünkü hiç yemek kalmıyor. Getirmeden önce hepsini yiyor” diyerek şişman şakalarına yeni bir boyut kattı.
picture

Lebron James NBA

Görsel kaynağı: AFP

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam