Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

NBA 3X Tour heyecanı Ankara'da

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 13/09/2013 - 14:06 GMT+3

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nin (NBA), Türkiye'nin 3 kentinde gercekleştirdiği "NBA 3X Tour" heyecanının Ankara ayağı yarın başlıyor.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Her yaştan basketbolseverin katılabileceği, Avea'nın işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında basket atma yarışı, çocuklar için basketbol alanı ve ödüllü oyunlar, yetenek yarışması, oyuncu maketleriyle fotoğraf çektirme, müzik ve hediye NBA ürünleri bulunuyor.
NBA 3X Tour, farklı yaş gruplarında dört kişilik takımları da bir araya getirecek. Üçe 3 turnuva şeklinde gerçekleştirilecek aktivitelerde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce basketbol oyuncusu, yeteneklerini sergileme şansını yakalayacak.
Takımlar genç erkeklerde 12 yaş altı, 14 yaş altı, 16 yaş altı, 18 yaş altı ve 18 yaş üstü, genç kızlarda ise 16 yaş altı ve 16 yaş üstü kategorilerinde rekabet edecek. Gruplara ayrılan turnuvada her ekibin en az iki maç yapması garanti edilirken, kazananlar şampiyonluk turnuvalarına ilerleyecek.
İlk ayağı geçen hafta İzmir'de başlayan etkinliğin başkentten sonraki üçüncü ve son durağı, İstanbul olacak. İstanbul'da 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerin ardından basketbolseverler, Oklahoma City Thunder'ın 5 Ekim'de İstanbul'da Fenerbahçe Ülker ile karşı karşıya geleceği, NBA Global Games İstanbul 2013'ü izleme şansına sahip olacak.
Ankara'daki NBA 3X Tour etkinliği, hafta sonu Ahlatlıbel Çankaya Belediyesi Dinlenme ve Spor Tesisleri'nde yapılacak.
Etkinliklere katılmak isteyen takımlar, http://www.facebook.com/NBATurkiye/events adresinden kayıt yaptırabilecek.
NBA 3X etkinlikleri, bu yaz ABD dışında, aralarında Brezilya, İtalya, Filipinler, Portekiz, İspanya, İngiltere ve Türkiye’nin de bulunduğu 14 ülkede gerçekleştiriliyor.
NBA Türkiye Direktörü Naci Cansun, Türk basketbolu için önemli bir açılım gerçekleştirdiklerini belirterek, "NBA olarak Türkiye'deki basketbolseverlere en etkili şekilde buluşma şansımızın olacağı NBA 3X Tour'un ikinci ayağında Ankaralılar ile buluşacağımız için çok heyecanlıyız" dedi.
İzmir’de yaklaşık 15 bin basketbolseverin katıldığı etkinliğin, başkentte de büyük ilgi göreceğini düşünen Cansun, "NBA Global Games 2013'ün hemen öncesinde NBA 3X'in Ankara durağında, eğlenceli bir aile ortamında birbirinden farklı aktivitelerle benzersiz bir basketbol keyfi sunacağız" diye konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam