Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

NBA - Haftanın 10 olayı (1-7 Kasım)

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/12/2012 - 17:44 GMT+2

NBA’de yine ilginç olayların eksik olmadığı bir haftayı geride bıraktık. Haftanın 10 olayını Eray Kaş derledi.

BASKET 2012 Lakers - Kobe Bryant

Görsel kaynağı: AFP

10 – “Yine vururum abi”
Boston Celtics-Brooklyn Nets maçında çok acayip olaylar yaşandı. Kevin Garnett’i düdük çaldıktan sonra yere düşüren Kris Humphries’e Rajon Rondo resmen saldırdı. O karışıklıktan Rondo’nun formasız çıktığını gördük. Hani birinin kaşı yarılır, birinin omzu çıkar vs… Ama Rondo’nun kavga sırasında forması çıktı. Olayları sonrasında yıldız oyun kurucu iki maç ceza aldı. Cezası bittikten sonra sorulan “Ders aldın mı?” sorusuna da cevap çok netti: “Hayır.”
Rondo'nun kavgası
9 – Durant o teyzeyi niye sevmedi?
Oklahoma City Thunder-LA Clippers maçının üçüncü çeyreğinde Kevin Durant, saha kenarındaki hanımefendiden nasıl nefret ettiğini gösterdi. Pota altına girip dışarı pas çıkardı. Ama teyzemizin kafasına gelen topun ardından gidip öpüp özür diledi. Bir pozisyon sonra ise yine topu aynı yere yolladı. Durant’i buradan ayıplıyoruz!
Durant teyzeyi hiç sevmemiş
8 – Rose dönüyor mu?
Şu sıralar ABD basınında Derrick Rose haberleri eksik olmuyor. Koç Tom Thibodeau’ya göre Rose’un antrenmanlara dönmesi için çok uzun bir süre gerekiyor. Ancak videolarda gördük yıldız oyuncu sprintlere bile başladı. Bazı efsane kaynaklar ise Rose’un üst üste smaçlar denediğini bile belirtiyor. Kimi kimden sakladıklarını anlamak güç. Net bir açıklama bekliyoruz.
7- Z-Bo
Memphis Grizzlies’in Phoenix Suns’ı uzatmalar sonucu yendiği maçta Zach Randolph ne kadar elit bir skorer olduğunu yeniden hatırlattı. 38 sayı 22 ribaundla mücadeleyi tamamladı. Maçtan sonra Mike Conley, “Herkesin Z-Bo diye bağırmasını çok seviyoruz. O istese her maç böyle oynayabilir. Ancak oyun sistemimiz böyle değil” dedi. NBA’in en akıcı basketbolunu oynayan Memphis Grizzlies de bu hafta zirvedeki yerini korudu.
6- Şaşırmışsın sen!
Bu sezon Milwaukee Bucks’ta tek bir maçta forma şansı bulamayan Drew Gooden’ın canı çok sıkılıyor. Geçtiğimiz haftalarda “Kim tuvalette Chicago Bulls formasıyla fotoğraf çektirirse benden maç bilet kazanacak” diye tweet atan Gooden bu hafta “Drew Gooden’ın varoş Noel’i” diye yolladığı fotoğrafla ortalığı karıştırdı.
picture

drew gooden

Görsel kaynağı: Twitter

5- Pelikanlar
Nasıl alışılır edilir bilmiyorum ama New Orleans Hornets bir süre sonra New Orleans Pelicans olacak. Anthony Davis gibi oyuncular yıldız birer pelikan olacak. Yorum yapmak zor.
4- Hayat kurtardı
Washington Wizards’ın potasını korumakla görevli olan ancak bu görevde çok da büyük başarılar elde edemeyen Emeka Okafor en azından hayat kurtarıyor. Hayır o vatandaşın da amacı ne onu çözmek kolay değil. Sanki aşağıdan Miranda Kerr geçiyor da üzerine atlayacak.
Okafor hayat kurtardı
3- Ceza
Geçen hafta San Antonio Spurs, Miami Heat karşısında hem de ulusal kanalda yayınlanacak maça Tim Duncan, Tony Parker, Manu Ginobili ve Danny Green’den yoksun çıktı. Daha doğrusu Gregg Popovich’in tercihi oyuncularını dinlendirmek yönündeydi. Kuşkusuz ki bu maçı bekleyen tüm basketbolseverlerin keyfi kaçtı. Ancak daha da çok keyfi kaçan kişi David Stern’dü. Hani sinirlenmesinde sorun yok da 250 bin dolar ceza verilmesi çok da mantık sınırları içinde verilmiş bir karar değil gibi. Orkun Çolakoğlu duygulara tercüman oluyor.
2- Bynum antrenmanlara nerede başladı?
Sakatlıklardan kurtulup bir türlü basketbola dönemeyen son olarak bovling oynarken sakatlanan Philadelphia 76’ers’ın yıldızı Andrew Bynum antrenmanlara başlamış. Umarım burada da düşmez:
picture

andrew bynum

Görsel kaynağı: AA

1- 30.000
NBA tarihinin en çok sayı atan beşinci ismi olan Kobe Bryant, Los Angeles Lakers’ın New Orleans Hornets’i 103-87 yendiği maçta attığı 29 sayıyla 30.000 sayı barajını geçti. Ama kutlama yapmaya bile vakti olmadığı kesin. Takım kötü gidiyor, Gasol’e çok kızıyor. Dwight Howard ona “Savunma yapmıyorsun” diye bağırıyor, bütün şutları o kullanıyor vs. Dertler derya olmuş. Ama 30.000… Gerçekten inanılmaz. Michael Jordan’la arasında 2176 sayı kaldı. Muhtemelen de geçecektir.
Eray Kaş - @erayykas
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam