Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Derrick Rose: Playofflarda dönebilirim

Eurosport Türkiye

Güncellendi 05/12/2013 - 21:00 GMT+2

Sakatlığı ve geleceği hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Derrick Rose, playofflarda sahalara dönebileceğinin sinyallerini verdi.

derrick rose

Görsel kaynağı: AFP

Chicago Bulls'un süper yıldızı Derrick Rose, 2012 playoffları sırasında sol diz çağraz bağlarını koparmış ve bir buçuk yıl parkelerden uzak kalmıştı. Sezon başında formasına kavuşan Rose, kısa süre önce bu kez sağ dizinde menisküs yırtığı yaşamış ve 25 yaşındaki oyun kurucunun uzun bir süre basketbol oynayamayacağı açıklanmıştı.
Sakatlığı ve bundan sonraki süreç hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Rose, şu açıklamaları yaptı:
"Ben özel bir oyuncuyum ve parkedeki hikayem henüz bitmedi, beni daha büyük şeylere hazırlıyor. Buna olan inancımı kaybedemem. Bireysel başarıları ve ödülleri her zaman kazanabilirsiniz, fakat benim kariyerim için değerlendirme ölçütü şampiyonluk olacaktır."
"Tamamen sağlığıma kavuşursam ve tüm şartlar uygun olursa playoff sırasında parkelere dönebilirim" sözleriyle sezonun son bölümü için açık kapı bırakan Rose, Chicago Bulls'un yola Rose'suz devam etmesi gerektiğini savunanlar hakkında ise, "Bunu istemek için aptal olmalısınız" şeklinde sert bir çıkışta bulundu.
picture

Derrick Rose basın toplantısı

Görsel kaynağı: Eurosport

Sakatlık anı ve dönüş süreci hakkında, "Tek dileğim çapraz bağ sakatlığı olmamasıydı. Aklımda sadece bu vardı. Menisküs sakatlığından çok daha çabuk dönebileceğim. İyileşme süreci geçen sefere göre daha sancısız geçecektir" şeklinde konuşan Rose, benzer bir sakatlık yaşayan Oklahoma City Thunder oyuncusu Russell Westbrook'la konuştuğunu da sözlerine ekledi. Döndükten sonra oyun stilinde bir değişikliğe gidip gitmeyeceğini sorulması üzerine ise, "Kendime has bir stilim var ve bunu değiştirmeyi düşünmüyorum" cevabını verdi.
Rehabilitasyon süresince yapacağı çalışmalara yüzme ve yogayı da eklediğini açıklayan yıldız oyun kurucu, kendisine yardımı dokunduğunu düşündüğü sürece bu egzersizleri sürdüreceğini belirtti.
Gelecek yaz Amerika Milli Takımı'nda yer alıp almayacağı hakkında kesin bir karar almadığını ifade eden Rose, toplantıyı sakatlıkları sırasında kendisine büyük destek veren Bulls organizasyonuna teşekkür ederek sonlandırdı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam