Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

NBA'de kıyasıya play-off yarışı! İşte son 15 günün kılavuzu

Eurosport Türkiye

Güncellendi 30/03/2015 - 13:48 GMT+3

NBA'de normal sezonun son haftalarına girilirken hem Doğu hem Batı Konferansı'nda play-off bileti için kıyasıya mücadele başladı.

Kevin Durant of Oklahoma City Thunder and Anthony Davis of New Orleans Pelicans

Görsel kaynağı: Eurosport

NBA'de 2014-2015 sezonunda yavaş yavaş son maçlara doğru yaklaşılıyor. Her iki konferanstan 8'er takımın katılma hakkı kazanacağı play-off öncesi, takımlar son biletleri kapmak için uğraşıyor. İşte tek tek Doğu ve Batı Konferansı'ndaki play-off yarışı:
Doğu Konferansı
Doğu'da Atlanta Hawks, üst düzeyde yaptığı takım oyunu ile konferansın zirvesinde. Şu ana kadar 73 maça çıkan ve 9 maçı daha olan Hawks, liderliğini garantilemenin verdiği rahatlıkla önemli oyuncularını sakatlık ve dinlenme unsurlarını göz önüne alarak dinlendirmeye başladı.
Sezona kötü bir giriş yapmasına rağmen son dönemde Irving-LeBron-Love üçlüsünün gösterdiği performans ile konferans ikinciliğine kadar tırmanan Cavaliers, nisan ayı öncesinde 3. Bulls ve 4. Raptors ile beraber play-off vizesi alan takım oldu. 5. sıradaki Wizards'ın da çok büyük sürpriz olmadığı takdirde play-off vizesi almasına kesin gözü ile bakılıyor.
Atlanta Hawks
Doğu'da 6,7 ve 8. sıralar için ise tam altı takım mücadele ediyor. Bunların en üstünde yer alan Ersanlı Bucks, play-off dışındaki takıma yaptığı 4 galibiyet farkı ile bu altı takım arasından en rahat gözüken ekip.
Bucks'ın hemen ardında yedinci sırada ise Heat yer alıyor. Chris Bosh'u hiç beklemediği bir anda akciğer hastalığı sebebi ile kaybeden Heat, sakatlık ve şanssızlıklarla mücadele ediyor. Dwayne Wade önderliğinde play-off'a kalmak isteyen takım, hiç beklenmedik bir çıkış yakalan pivot Hassan Whiteside ve takas sezonunun son gününde Suns'tan kadroya katılan Goran Dragic ile beraber iddiasını ortaya koyuyor. Heat altıncı sıranın 2 galibiyet gerisinde, dokuzuncu sıranın 2 galibiyet önünde kritik bir noktada bulunuyor.
Doğu'nun sınırının pozitif kısmında yer alan ekip Nets. Sadece 0.5 galbiyet farkla dokuzuncu sıranın üstünde yer alan Nets, Brook Lopez, Deron Williams ve Joe Johnsonlı kadrosu ile sezon başında bugünler için daha pozitif bir tablo hayal etse de bir türlü kadro uyumu yakalayamayan bir ekip.
Play-off çizgisinin altındaki üç takımı sadece yarım galibiyet ayırıyor. Celtics ve Pacers 32 galibiyet 41 mağlubiyet ile 9. ve 10. sırayı paylaşıyor. Onların hemen altında ise defans anlayışı ile dikkat çeken Hornets yer alıyor.
Nisan ayında bu altı takımdan Bucks, Heat, Celtics ve Pacers'ın 9, Nets ve Hornets'in 10 maçı bulunuyor. İşte son ay öncesinde Doğu'daki sıralama:
Doğu Konferansı
Batı Konferansı
Batı Konferansı birden fazla ciddi şampiyonluk adayı ile bu sezonun ilgi çeken tarafı oldu.
Batı'nın zirvesinde sezonun flaş ekibi Golden State Warriors bulunuyor. iki süper kısası Stephen Curry ve Klay Thompson önderliğinde özellikle dış atışlardaki tehdidi ile dikkat çeken Warriors, sezon başında David Lee'nin sakatlığından yararlanan sonra formayı ona vermeyen Draymond Green gibi de komple bir oyuncuya sahip. Konferans liderliğini garantileyen Warriors bu saatten sonra MVP yarışı için Stephen Curry'i göz önünde tutmak kaydıyla sakin bir ay geçirerek play-offtaki rakibini bekleyecek.
Warriors'un ardından gelen ekipler ise Rockets ve Grizzlies. Yarım galibiyet farkı ile sıralanan bu ikip arasında kıyasıya bir ikincilik savaşı var. Öyle ki Rajon Rondo'nun gelmesinden sonra hücum efektifliği belirgin biçimde azalan ve play-offa yedinci sıradan girmesi beklenen Mavericks ile eşleşmek isteyen iki ekip, play-offu garantilese de üst düzey performanslarını ortaya koyuyor. Curry ve Westbrook ile beraber MVP adaylarından gösterilen James Harden önderliğinde finalleri hedefleyen Rockets Dwight Howard'ın da takıma dönmesi ile iddiasını artttırdı. Grizzlies ise pota altında Marc Gasol - Zach Randolph ikilisine ve takım oyununa güveniyor.
Batı'nın 4,5 ve 6. sırasında ise sırasıyla Trail Blazers, Clippers ve Spurs yer alıyor. Wesley Matthews'ı aşil tendonundaki sakatlığa kurban eden Trail Blazers, Damian Lillard - LaMarcus Aldridge ikilisi ile muazzam bir tehdit oluşturuyor. Hidayet'in forma giydiği Clippers ise ligin asist kralı Chris Paul ve ribaund kralı DeAndre Jordan ile iyi bir performans ortaya koyuyor. Ayrıca Blake Griffin de sakatlıktan döndü ve takıma uyum sağlamaya başladı. Sezon başlarında inişli çıkışlı bir performans sergileyen Spurs ise son dönemde harika bir performans ortaya koyarak sadece play-off yolunda önemli avantaj sağlamakla kalmadı, son şampiyonluğu kazandığı ligde bir kez daha sonuna kadar gidebileceklerinin mesajını verdi .
Damian Lillard - LaMarcus Aldridge
Konferansta sınıra geldiğimizde ise 7. sıradaki Mavericks'in alt taraf ile olan 3 galibyet farkı ile yerine kesin gözü ile bakılırken, son play-off biletini alacak sekizinci sıra için üç takım mücadele ediyor: Thunder, Pelicans ve Suns. Kevin Durant ve Serge Ibaka'yı sakatlığa kurban veren Thunder'a herkes çok az şans verirken önce Russel Westbrook ardından takasla takıma katılan Enes Kanter hayat verdi. 1 maçı fazla olan ve 2.5 galibiyet farkı ile dokuzuncu sıranın üstünde yer alan Thunder, bu sezon tam 9 kez triple-double yapan ve MVP adayları arasına ismini yazdıran Westbrook önderliğinde play-offa kalmak istiyor.
Thunder'ın hemen ardından ise Pelicans ve Suns geliyor. Sırasıyla 9. ve 10. olan bu iki ekibi 1.5 galibiyet ayırıyor. 1. oyun kurucuları Jrue Holiday'in normal sezonu kapatmasının ardından 3 numara oynayan Tyreke Evans'ı 1 numaraya çeken Ömer Aşıklı Pelicans, Anthony Davis'e bel bağlamış durumda. Önümüzdeki yılların en önemli birkaç oyuncusundan birisi olacağını herkese ispatlayan Davis, sayı, ribaund ve bloktaki etkinliği ile dkkat çekiyor.
Sezon başından beri 2 oyun kurucu ile oynayan Phoenix Suns'ta ise ön plana çıkan isim olarak Eric Bledsoe'yu gösterebiliriz. Sezon başında Goran Dragic - Eric Bledsoe, takasların ardından ise Brandon Knight - Eric Bledsoe ile ilk 5'ini kuran Suns, pota altında genç Alex Len ve ligin asabi çocuğu Markieff Morris'i kullanıyor. Her ne kadar üst sıralarla farkı çok olmasa da Suns, yaptığı takaslarla gelecek sezon için planlar yaptığını ortaya koydu.
Son haftalara girilirken Thunder ve Suns'ın oynayacağı 8 maçı varken, Pelicans'ın 9 maçı bulunuyor. İşte Batı'da son durum
Batı Konferansı
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam