Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

NBA, “Green Week” kapsamında atılan her isabetli üçlük için üç ağaç dikecek

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 24/03/2015 - 11:11 GMT+2

NBA, 22-29 Mart arasında Yeşil Hafta “NBA Green Week” kapsamında Tasarruf, Tekrar Kullanım, Geri Dönüşüm olmak üzere 3 önemli konuya dikkat çekmek için atılan her isabetli üçlük için üç ağaç dikecek.

NBA Green Week

Görsel kaynağı: Eurosport

NBA, 22 ve 29 Mart arasında Sprint'in katkılarıyla düzenlediği “NBA Green Week” (NBA Yeşil Hafta) programıyla basketbol severlere çevre bilincini aşılıyor. NBA, NBA takımlarının ve oyuncularının katıldığı çevreyi yeşillendirme programı kapsamında taraftarların dikkatini üç sayılık atışların her bir sayısı anlamına gelen ‘tasarruf’, ‘tekrar kullanım’ ve ‘geri dönüşüm’e çekiyor. NBA Green Week programı, taraftarları kendi çevreleri konusunda daha sağduyulu olmaya teşvik etmeyi hedefliyor.
NBA, hafta boyunca #NBAGreen etiketi her paylaşıldığında bir ağaç dikmek için (25.000 ağaca kadar) Arbor Day Foundation ile birlikte çalışacak. Ayrıca 22-29 Mart tarihleri arasında oynanan NBA maçlarındaki her isabetli üç sayılık atış için de üç ağaç dikecek.
Sprint işbirliğiyle, Green Sports Alliance ile ortaklaşa gerçekleştirilen NBA Green Week, insanlar olarak çevreye verdiğimiz zararları en aza indirmeyi amaçlayan, tesis yeşillendirme programları, e-geri dönüşüm ve ağaç dikimi gibi çeşitli program ve aktiviteleri destekliyor. Program, taraftarları sürdürülebilirlik konusunda bilinçlendirmenin yanı sıra, çevrenin korunmasına nasıl destek olunabileceği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. NBA, bütün bir haftayı taraftarları bilinçlendirmeye ve çevre yönetimi konusunda sorumluluk üstlenmeye teşvik etmeye adayan tek spor ligi durumunda.
NBA Green Week
NBA ve NBA Cares sosyal medya hesapları, hafta boyunca maç görüntüleri ve taraftarlara yol gösterecek.Uygulaması son derece basit tasarruf, tekrar kullanım ve geri dönüşüm tüyolarıeşliğinde, #NBAGreen etiketi ile “üçlükler” yayınlayacak. 23 Mart itibariyle, taraftarlar #NBAGreenSweeps üzerinden aktiviteye katılıp ödüller kazanabilecek.
Daha fazla bilgi için, NBA.com/green veya NBA.com/livegreen sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
NBA Cares hakkında
NBA Cares, NBA'in, hem A.B.D., hem dünya genelindeki önemli sosyal sorunlara dikkat çekme misyonuna dayanan global bir sosyal sorumluluk programıdır. Program sayesinde, NBA, NBA takımları ve oyuncularından 242 milyon doları aşkın miktarda bağış toplanmış, 3 milyon saati aşkın süre doğrudan kamu hizmeti verilmiş, beş kıtada 26 ülke ve bölgede çocukların ve ailelerinin yaşayabileceği, öğrenebileceği ve oynayabileceği 915'ten fazla alan inşa edilmiştir. NBA Cares, gençler için hizmetler sunan ve eğitimi, gençleri, aile gelişimini ve sağlıkla ilgili girişimleri destekleyen, aralarında KaBOOM!, Engelli Olimpiyatları, YCMA, Boys and Girls Club of America, UNICEF, Make-A-Wish Foundation, Share Our Strength ve GLAAD'ın da bulunduğu uluslararası bilinirliğe sahip programlarla birlikte çalışmaktadır.
Sprint hakkında
Sprint (NYSE: S), müşterilerinin en çok önem verdiklerine bağlanabilmesi için her geçen gün yeni ve daha iyi yöntemler geliştiren bir iletişim hizmetleri şirketidir. Sprint, 31 Aralık 2014 itibariyle, yaklaşık 56 milyon bağlantı hizmeti sunmuştur ve aynı zamanda, gelişimiyle, A.B.D.'deki bir taşıyıcı üzerinden gerçekleştirdiği ilk kablosuz 4G hizmetiyle, Virgin Mobile USA, Boost Mobile ve Assurance Wireless gibi sözleşme şartı koşmaksızın hizmet veren markalara, yurtiçi ve uluslarası olarak sesi anında ileten bas-konuş sistemine ve Internet omurgası Tier 1'e öncülük eden yenilikçi teknolojileriyle de oldukça bilinen bir markadır. Sprint, son dört senedir Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) Kuzey Amerika'da yer almaktadır. Sprint hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için www.sprint.com, www.facebook.com/sprint veya www.twitter.com/sprintadreslerini ziyaret edebilirsiniz.
Green Sports Alliance hakkında
The Green Sports Alliance kar amacı gütmeyen, sporun kültürel ve pazar etkileri sayesinde yaşadığımız ve spor yaptığımız yerlerde sağlıklı, sürdürülebilir toplumlar yaratmayı teşvik eden bir oluşumdur. Alliance bunu, spor liglerini, takımları, spor sahaları, ortakları ve yenilenebilir enerji, sağlıklı besin, geri dönüşüm, su verimliliği, türlerin korunması, daha sağlıklı kimyasalların kullanımı ve diğer çevresel faaliyetlere gönül veren milyonlarca taraftarı sayesinde başarmaktadır. Mart 2011'de A.B.D. çapında, NBA'den Portland Trail Blazers, WNBA'den Seattle Storms'un da dahil olduğu 6 takım, 5 spor sahasından oluşan kurucu ortakları ile yola çıkan Green Sports Alliance, 14 ülkedeki 20 farklı spor liginden neredeyse 300 takım ve spor sahasına ulaşmıştır. Şu anda NBA, toplamda 18 NBA takımı ve kortu Alliance'ın bir parçası durumunda. www.greensportsalliance.org adresinden daha fazla bilgiye ulaşabilir ve @SportsAlliance ve #GreenSports etiketleri üzerinden Twitter'daki yazışmaları takip edebilirsiniz
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam