Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ekrem Memnun'dan iddialı açıklamalar

Eurosport Türkiye

Güncellendi 09/07/2016 - 12:49 GMT+3

Kadın Basketbol Milli Takımı'nın başantrenörü, Rio 2016'daki hiçbir rakipten çekinmediklerini söyledi.

Ekrem Memnun

Görsel kaynağı: Eurosport

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıklarını Slovenya'da sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ekrem Memnun, ilk hedeflerinin çeyrek final şansını yakalamak olduğunu bildirdi.
Memnun, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan röportajında, 15 kişilik kadroyu 12'ye düşüreceklerini belirtti.
Oyuncularının iyi durumda olduğunu ve esas yüklemeyi burada yapacaklarını aktaran Memnun, "Oyuncularımın dünyaya Türkiye'nin adını bir kez daha ezberlettirme amacı var. Oyuncularım Rio'ya sadece öylesine gitmek için değil, başarılı olmak için gidiyorlar. Ben de genel atmosferden ve oyuncuların bu yaklaşımından çok memnunum. Bir iki ufak sakatlık dışında olumsuz bir şey yok." ifadelerini kullandı.
Brezilya'ya 12 oyuncu ile gideceklerini, bu nedenle kadrodan elenecekler olacağını vurgulayan başantrenör Memnun şunları kaydetti:
"Maalesef olimpiyat komitesi 12 oyuncuyu kabul ediyor. Rio'ya Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek 12 oyuncuyu götürmeye çalışıyoruz. En iyi takımı seçmeye çalışıyoruz. Kampta 15 oyuncu var. Teknik kadro olarak en doğru kararı vermeye çalışıyoruz. Oraya Fransa'daki 12 kişilik kadro ile de gidebiliriz, farklı bir kadro ile de. Rakipleri analiz etmeye başladık. Oradaki takımların yapısına göre de oyuncu seçimi yapabiliriz. Henüz bir karar vermedim. Ama neresinden bakarsak bakalım oyuncu için zor bir durum tabi."
''Hiç kimseden çekinmiyoruz''
Rio'da ilk hedeflerinin çeyrek final olduğunun altını çizen Ekrem Memnun, "Çeyrek finale iyi bir yerden yükselirsek, ilerisi için daha ümitli bakabiliriz. Grubumuz zor. Fransa'yı geçen Avrupa Şampiyonası'nda yendik ama sonuçta onlar bir önceki olimpiyat oyunlarının finalisti. Avustralya oldukça iyi bir takım. Brezilya ev sahibi. Belarus iyi takım. Japonya, Asya şampiyonu. Orada dünyanın en iyi 12 takımı olacak. Hiç kimseden çekinmiyoruz." şeklinde görüşlerini aktardı.
Huzurlu bir ortamda çalıştıklarını dile getiren Ekrem Memnun, Slovenya kampında 16 ve 17 Temmuz'da Fransa ile iki hazırlık maçı oynayacaklarını, sonrasında Sırbistan'da bir turnuvaya katılacaklarını belirtti. Memnun, Rio'ya gitmeden önce de İstanbul'da bir ya da iki hazırlık maçı daha oynamayı planladıklarını anlattı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam