Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ilias Zouros

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 14/03/2012 - 14:50 GMT+2

Anadolu Efes’in çiceği burnunda antrenörü Ilias Zouros sportando.net’e yeni takımının durumu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ilias Zouros

Görsel kaynağı: AFP

Ufuk Sarıca ile yollarını ayırdıktan sonra lacivert-beyazlılarla anlaşan Zouros, transferden oyuncularının durumu gibi konuları değerlendirdi.
İstanbul’a geleli sadece birkaç hafta oldu. Nasıl bir Anadaolu Efes buldunuz, Euroleague’deki ve Türkiye Kupası’ndaki hayal kırıklıkları takımı ve kulübü nasıl etkiledi.

Hedeflenen başarıların uzağında kalmak tabii ki takım üzerinde kötü bir etki bırakmış. Oyuncuların morali iyi durumda değil. İlk yaptığım, her koçun yapması gerektiği gibi oyuncularımı biraz daha gayrete getirip onları sezonun geriye kalan bölümü için motive etmeye çalışıyorum.

Bundan sonrası için Andaolu Efes’in hedefi nedir?
Her şeyden önce normal sezonun son bölümü ve play-offlarda öncesi güçlü bir dönüş yapmak istiyoruz.
Kadroya bir takviye yapmayı düşünüyor musunuz?
İlk olarak kadrodaki bütün oyuncularıma şans vermek istiyorum. Bu kadar kısa zaman için herkese yeteri kadar şans vermem mümkün değil. İşlerini nasıl yaptıklarını anlamam için biraz daha zamana ihtiyacım var. Genel olarak %100 emin olmadan kadroya yeni birini dahil etme taraftarı değilim. Bu konuda acele etmeden karar almak gerekli.
Sadece üç aylık bir kontrantı kabul ettiğiniz doğru mu? Gelecek sezon için bir güvence almadınız mı?
Evet, doğru. Anadolu Efes yöneimi ile bu sezonun ardından yeniden masaya oturup önümüzdeki seneyi görüşüceğiz. Benim için dpğru bir karardı. Avrupa’nın en iyi kulüplerinden birinin başındayım.
Bu sezona Zalgiris Kaunas ile başladınız, neler yanlış gitti orada?
Litvanya ile ilgili çok iyi anılarım var. Şehri ve orada oynanan basketbolu seviyorum. İşlerin yolunda gitmesine imkan yoku çünkü üst üste çok fazla maç yaparak başladık hem de yabancı oyuncumuz olmadan. Bundan dolayı bir takım kimyası kurma şansımız olmadı. 
THY Euroleague’deki favoriniz kim?
CSKA Moskova ve Barcelona ikilisi diğerilerinin önünde. Özellikle CSKA uzun zamandır bir arada beraber oynayan yetenekli oyunculara sahip. Barcelona da geçen sezon yapamadığı Final-Four’dan sonra bu yıl final görmek isteyecektir. Panathinaikos, Maccabi, Siena ve Olympiakos da İstanbul’a gelebilmek için sonuna kadar savaşacaktır.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam