Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Zirvede olaylar olaylar

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 17/04/2012 - 14:29 GMT+3

Beko Basketbol Ligi’nin bitimine iki hafta kala, Galatasaray Medical Park ve Anadolu Efes deplasmanda kaybederken, Banvit liderliğe bir adım daha yaklaştı.

Erdemir Banvit

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Kazanılan Anadolu Efes maçı, sonrasında kaybedilen Antalya Büyükşehir Belediye karşılaşması. Üst üste galip çıkılan iki derbi, sonrasında mağlup olunan Mersin Büyükşehir Belediye mücadelesi. Sezonun en istikrarlı takımı olan Galatasaray Medical Park’ın tahminleri ters köşeye yatırdığı maçlar oldu. Ama Mersin maçı bunlardan biri değil. Karşılaşma içinde mağlubiyet koşar adım geldi sarı-kırmızılılar için. Deplasmanda oynanan Olympiakos maçında olduğu gibi atarak kazanmak istedi Oktay Mahmuti ama bu sezon atarak rahat kazanılan tek maçın %60 isabetle üçlük bulunan Beşiktaş Milangaz maçı olduğu bir an için unutuldu. Hal böyle olunca Galatasaray en iyi yaptığı şey yapamadı sezon başından beri. Oyun içi istikrarı korumak.
Normal sürenin sonu ve ilk uzatmanın bitimi hemen hemen aynı. İki taraf da savunmasına güvenemedi ve son topu kullanmak istedi. Bu hareketi Mersin’den beklemek yanlış değil ama Euroleague’in en sert olmasa da en verimli savunmalarından biri olan Galatasaray’ın kendine bu konuna güvenmemesi düşündürücü.
Göksenin’e aynı bir parantez açmak lazım. O kadar doğru ve o kadar yanlış işleri yaptı ki maç içinde, onun hataları galibiyet ve mağlubiyet arasında gidip gelmesine neden oldu sarı-kırmızılıların. Savunmada enerji için oyuna 3 dakikalığına giren Göksenin yerine neredeyse üstüne hücum çizilen biri olmaya başladı. Ama bunun yanında savunmasında hala hatalar var. Belki de ilk adımına çok güvendiği için penetreyi riske ediyor ama çoğu zaman bunun bedeli takım için ağır oluyor.
Efes’in düşüşü
“Antrenör değiştiren takım her zaman seri yakalar” İddia oynayan herkesin aklının köşesinde bir yerlerde vardır bu kalıp. Ilias Zouros ile ilk lig maçı Galatasaray mağlubiyeti sonrası yedi maç üst üste kazandı Anadolu Efes. Fakat fikstür biraz zorlaşınca gene eski görüntülerine döndüler. Önce kendi sahasında Beşiktaş’a, bu hafta da deplasmanda Türk Telekom’a mağlup oldu Efes.

Parkeye çıkan ilk beşte çift haneli sayı üreten kimse yok Anadolu Efes’te. Uzatmaya giden bir maçta 10 üstü sayı bulan oyuncu sayısı sadece iki. Skor dağılımı önemlidir fakat 45 dakika oynanan bir maçta ekstra bir oyuncu çıkartabilmelilerdi. Rakibinden daha az ribaund alan, 17 top kaybı yapan bir takımın da başka türlü maç kazanması imkansız zaten.

Telekom ise Darius Washington ile play-off umutlarını son iki haftaya taşımayı başardı. 29 dakikada 34 sayıyla son haftaların en güzel bireysel hücum performansını ortaya koydu Amerikalı.

Adım adım liderliğe
Sezon başı. Dördüncü haftanın sonunda Banvit’in sadece bir galibiyeti var. Herkes Orhun Ene ile ilgili kovulma haberi beklerden kulüpten sözleşmesi uzatıldı diye açıklama geliyor. 28. hafta Banvit’in lider Galatasaray ile galibiyet sayısı eşit. Sezonu lider bitirirlerse herhalde şaşıran olmayacak. Orhun Ene iyi bir Eurocup takımı olmalıyız dese de kendilerini bir anda Euroleague’de bulabilirler. Her sene koç değiştiren büyük bütçeli ‘basketbol ekolleri’ gibi davranmak yerine istikrara güvenerek her sene üstüne koymayı başardılar.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam