Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

TBL - Anadolu Efes Fenerbahçe Ülker'i rahat mağlup etti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/01/2013 - 22:25 GMT+2

Beko Basketbol Ligi’nde 14. haftanın en önemli maçında Anadolu Efes sahasında Fenerbahçe Ülker’i 94-76 mağlup etti. Mücadelede Semih Erden 27 sayıyla oynadı.

semih erden mike batiste fenerbahçe ülker anadolu efes

Görsel kaynağı: AA

Ligde ve THY Euroleague’de mücadele eden iki şampiyonluk adayı Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Mücadele öncesinde Anadolu Efes’in ligde iki Fenerbahçe Ülker’in de bir mağlubiyeti bulunuyordu.

Mücadeleye Fenerbahçe Ülker Bojan Bogdanovic’in üst üste sayılarıyla etkili başladı. Ancak çeyrek ortasına doğru Jordan Farmar ve Sasha Vujacic’in dış atışlardaki isabetleriyle kontrolü eline geçiren ev sahibi ekip ilk çeyreği 24-22’lik skorla önde girdi. İlk çeyrekte Sasha Vujacic 9, Bojan Bogdanovic de 11 sayıyla oynadı.

İkinci çeyreğe ise Anadolu Efes Kerem Gönlüm ve Semih Erden’in basketleriyle başladı. Fenerbahçe Ülker’in pota altı savunmasında yaşadığı sorunları iyi değerlendiren lacivert-beyazlılar çeyreğin bitimine üç dakika kala farkı 9’a kadar çıkardı. Konuk ekip periyot sonunda Sato ve Oğuz’la basketler bulsa ilk yarı 41-33 lacivert-beyazlı takımın üstünlüğüyle sona erdi. Mücadelenin ilk yarısında Semih Erden 15 sayıyla oynadı.

İlk yarının yıldızı Semih Erden ikinci yarının başında da devredeydi. Semih’in sayıları farkı 12’ye çıkarsa da Fenerbahçe Ülker’de İlkan Karaman ve Kaya Peker’in etkili oyunları sarı-lacivertlileri oyunda tutmayı başardı. Ancak Efes çeyrek sonunda savunmada oldukça gayretli bir oyun sergileyince son çeyreğe 60-52 önde girdi.
Final çeyreğinin başında Fenerbahçe Ülker'in top kayıplarını iyi değerlendiren ev sahibi ekip Oğuz Savaş'ın aldığı teknik faülün ardından bitime 8 dakika kala farkı 15'e kadar çıkardı. Karşılaşma sonuna kadar aradaki farkı koruyan Anadolu Efes mücadeleden 94-76'lık skorla galip ayrıldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam