Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

TBL - Dorsey’nin yolu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/11/2012 - 16:32 GMT+2

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Joey Dorsey’i kadrosuna katarak sezonun en sürpriz transferine imza atarken, Amerikalı pivotun Avrupa kariyeri oldukça garip bir yol çiziyor.

Joey Dorsey

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Ülkeye gelen her Amerikalı gibi kariyerine kolejden başlamak adettendir. 2007’de Elite Eight’te Ohio State ile eşleşen Memphis Tigers’ın kadrosunda olan Dorsey açıklamalarıyla maçın önüne geçmeyi başarmıştı. Ohio’nun yıldızı Greg Oden için yaptığı “Abartılmış bir oyuncu” söylemi karşılaşma öncesi çok konuşulurken, özgüveni de sevilmişti.

“Oyuncu izleme komiteleri bu maçta yer alacak. İki iyi uzun karşı karşıya gelecek. Benim hakkım verilmiyorum. Oden ise abartılıyor. Benim için ribaund açısından iyi bir maç olacak”

Eh bu sözlerin arkasından kariyer rekoru beklense de, Dorsey 19 dakikada 3 ribaund alıp potaya şut bile atamazken, Oden 17 sayı ve 4 ribaundla “En iyi cevap sahada verilendir” mottosunu gerçeğe dönüştürmüştü.

2008’de ise Derrick Rose’un katılımıyla finale kadar yürüdü Memphis. Şampiyonluk maçında Kansas’a yenilseler de Dorsey son senesinde final görebilmişti.

NBA kariyeri pek parlak olmadı Dorsey’in. 33. sıradan Portland tarafından seçilse de, hemen Houston’a Nicolas Batum karşısında takas edildi. Sacremento Kings ve Toronto Raptors’ta da oynayan Dorsey’in asıl dönüm noktası Amerika olmadı.

Geçen sezon başında Caja Laboral’e imza atan pota altı oyuncusu İspanyol ekibinde fazla kalmadı. Sene ortasında ayrılan Olympiakos’a imza atan Dorsey belki de Euroleague tarihinin en unutulmaz serüveninde Yunan ekibinde yer aldı. Ivkovic ile çalışmak için gayet ufak bir kontrata imza atan 29 yaşındaki oyuncu, Euroleague, Yunan Ligi şampiyonlukları ve Yunanistan Kupası’ndaki ikincilikte önemli katkı sağladı.

video

Fakat bu senenin başlarında Zalgris’e kaybettikten sonra Facebook’tan yaptığı açıklama ile son Euroleague şampiyonuyla tüm bağlarını kopartarak herkesi şaşırttı. Ne de olsa sözleşmesini iki yıl daha uzatmıştı. Şansını NBA’de denemek istediğini söylerken, Olympiakos fesihte başka bir Euroleague takımına gidemez maddesiyle ona pek fazla seçenek de bırakmadı.

Eurohoops.net’e verdiği röportajda NFL takımlarından bile teklif aldığını ifade eden Dorsey, sezonun sürprizini yapıp Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. Zaten Ntvspor Radyo’ya konuşan Gaziantep’in antrenörü Doğan Deniz’in açıklamaları da transferin ne kadar ani geliştiğini gösteriyor. Tesadüfen Dorsey’in kadrolarına kattıklarını söyleyen Deniz, “Olympiakos’tan ayrıldığını okumuştum. Menajeri bana mail atmış. Tesadüfen gördüm” derken Dorsey’in Türkiye’ye gelişinin beklenmedik olduğunu ifade ediyor.

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam