Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

TBL - Türkiye'den Simone Pianigiani geçti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 24/02/2013 - 17:45 GMT+2

Montepaschi Siena ile yakaladığı başarılarla Avrupa basketbolunda önemli bir yer edinen Simone Pianigiani, Fenerbahçe Ülker dönemi beklenenden kısa sürdü.

simone pianigiani, fenerbahce ulker

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

2008 ve 2011’de Euroleague’de Montepaschi Siena ile Final-Four’a kalan ve başantrenörlüğe geldiği 2006’dan 2012’ye kadar İtalya Ligi’nde şampiyonluğu kimseye bırakmayan Simone Pianigiani, geçen yaz Fenerbahçe Ülker ile sözleşme imzalamıştı.

Sarı-lacivertlilere İtalya Milli Takımı’ndaki yardımcısı Luca Dalmonte ile beraber gelen Pianigiani, eski takımından Bo McCalebb ve David Andersen’i, Panathinaikos’tan Mike Batiste, Barcelona’dan Romain Sato’yu kadrosuna katarak sezona üç kulvarda başarı paralosıyla girmişti.

Ligde inişli çıkışlı bir performans gösteren Fenerbahçe, Euroleague’de ise ilk tur gruplarda aldığı 5 galibiyetle Top 16’ya adını yazdırmayı başarmıştı.

Türkiye Kupası’nda hastalığı nedeniyle takımın başında yer alamayan Pianigiani’nin yokluğunda, finalde Galatasaray Medical Park’ı mağlup eden sarı-lacivertliler kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

Top 16’da ise ilk dört maçında sahadan ağır mağlubiyetlerle ayrılan Fenerbahçe, sahasında Khimki’yi mağlup ederken Perşembe akşamı Fenerbahçe Ülker Arena’da Barcelona’ya 39 sayılık farkla mağlup olmuştu.

Pianigiani bugün kişisel nedenlerle görevinden ayrılırken, Fenerbahçe Ülker, yarın Beko Basketbol Ligi’nde Beşiktaş’a konuk olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam