Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

James Metecan Birsen Dünya Elit Takımı'nda

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 02/04/2014 - 17:24 GMT+3

Her yıl düzenlenen ve 19 yaş ve altındaki en iyi basketbol oyuncularını ağırlayan yılın en önemli basketbol etkinliği 2014 Nike Basket Zirvesi’nde yer alacak Dünya Elit Takımı açıklandı.

James Metecan Birsen kendi yaş grubunun en değerli oyuncularından biri olarak gösteriliyor

Görsel kaynağı: Eurosport

Her yıl düzenlenen ve 19 yaş ve altındaki en iyi basketbol oyuncularını ağırlayan yılın en önemli basketbol etkinliği 2014 Nike Basket Zirvesi’nde yer alacak Dünya Elit Takımı açıklandı.
Turnuvada, 19 yaş ve altı grubunda dünyanın önde gelen basketbol oyuncuları mücadele edecek. Maç 12 Nisan’da Oregon, Portland’daki Moda Center’da oynanacak. Dünya Elit Takımı’nda Fenerbahçe Ülker’den Metecan Birsen de yer alıyor. Çeşitli ülkelerin oyuncularından oluşan Dünya Elit Takımı’yla Amerika’daki en iyi lise oyuncularının karşılaşacağı maçın 17.si bu yıl oynanacak.
Daha önceki maçlarda sayısız yetenekli oyuncu becerilerini sergileme imkanı buldu. Basket Zirvesi’ne katılmış olan oyuncular arasından profesyonel takımlara seçilenlerin sayısı 2013 itibariyle 151’i bulmuş durumda. Dünya Elit Takımı, Amerika’ya karşı 2012’de kazandığı 84-75’lik ve 2013’teki 112-98’lik zaferden sonra bu seride daha önce görülmemiş üç kesintisiz galibiyeti almak istiyor.
Dünya Elit Takımı’nda ikinci kez Nike Basket Zirvesi’nde sahaya çıkacak olan pivot Karl Towns Jr. (Boy: 2.11 cm, St Joseph’s High School, New Jersey ve Dominik Cumhuriyeti) yer alıyor. Diğer pivotlar ise Clint Capela (Boy: 2.06 cm, ES Chalon-sur-Saone ve İsviçre) ve Trey Lyles (B6 cm, Arsenal Technical High School, İndiana ve Kanada). Takımda ayrıca forvetler Damien Inglis (Boy: 2.06 cm, Chorale de Roanne Basket ve Fransa), James Metecan Birsen (Boy: 2.06 cm, Fenerbahçe Ülker İstanbul ve Türkiye) ve forvet/pivot Nikola Jokic (Boy: 2.08 cm, Mega Vizura ve Sırbistan) sahaya çıkacak. Dünya takımını gardlar Emmanuel Mudiay (Boy: 1.96 cm, Prime Prep Academy, Dallas ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti), Brandone Francis (Boy: 1.96 cm, Arlington Country Day School, Florida ve Dominik Cumhuriyeti), Jamal Murray (Boy: 1.98 cm, Athlete Institute, Orangeville, Ontario ve Kanada) ve Gao Shang (Boy: 1.98 cm, Guangdong Southern Tigers ve Çin) tamamlıyor.
Dünya Elit Takımı’nın, seride 2-1’lik rekoru elinde bulunduran ve 2013’te Basket Zirvesi’nin tarihinde takımına arka arkaya zafer kazandıran koç olarak adını yazdıran Roy Rana bulunuyor. Roy Rana bu yıl dördüncü kez takıma koçluk yapacak. Nike Basket Zirvesi’nde 11-5’lik avantajı elinde bulunduran ABD takımında gardlar Joel Berry II, James Blackmon Jr. ve Tyus Jones, forvetler Cliff Alexander, Stanley Johnson, Kelly Oubre, Theo Pinson ve Justise Winslow ve pivotlar Jahil Okafor, Reid Travis ve Myles Turner mücadele edecek. ABD takımının koçu Mike Jones olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam