Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Biatlon Dünya Şampiyonası'nda erkekler 20 km bireysel yarışına bir ön bakış

Eurosport Türkiye

Güncellendi 13/03/2019 - 17:04 GMT+3

2019 Biatlon Dünya Şampiyonası'nda madalyalar sahiplerini bulmaya devam ediyor. Kadınlar bireysel disiplin yarışının ardından sıradaki yarış erkekler bireysel disiplin yarışı. Hava şartları sürpriz bir ismin altın madalya almasına olanak sağlayacak gibi gözüküyor.

Ukraine's Dmytro Pidruchnyi reacts after winning the men's 12,5km pursuit competition at the IBU Biathlon World Championships in Ostersund, Sweden, on March 10, 2019

Görsel kaynağı: Getty Images

Bireysel disiplin, yapısı itibariyle kayaklı koşu hızını değil atışlardaki başarıyı ön plana çıkardığı için bu yarış tipini farklı ele almakta fayda var. Bireysel disiplin yarışı, bu yıl atışlardaki istikrarıyla ayakta kalan Martin Fourcade’ın, Johannes Thingnes Boe’nün bir adım önüne geçebileceği tek yarış olarak değerlendirilebilir.
J.T. Boe de önemli favorilerden biri fakat zorlu hava koşullarında bu yarıştan sürpriz bir dünya şampiyonu çıkma ihtimali yüksek. Hatta sürpriz bir ismin kazanma ihtimali, favorilerden birinin (J.T.Boe ve Fourcade) kazanma ihtimalinden daha yüksek.
Bu bağlamda değerlendirdiğimizde bireysel disiplinde son dünya şampiyonunun 2017’de büyük bir sürprize imza atan ABD’li biatlet Lowell Bailey olduğunu hatırlatmakta fayda var.
Lowell Bailey
Bireysel disiplinde Simon Eder ve Dominik Landertinger, Avusturya’nın sürpriz olarak nitelenebilecek podyum adayları olacaklar. Öte yandan, Almanya bu sezon Dünya Kupası’nda kötü bir sezon geçirse de Arnd Peiffer ve Erik Lesser atışlardaki hızlarıyla Almanya’ya kürsü getirebilirler.
Slovenya bu disiplinde Jakov Fak ile dünya şampiyonası madalyası arayacak. Jakov Fak bu sezon oldukça formsuz olsa da geçmiş dünya şampiyonalarında elde ettiği iki altın madalyayla büyük şampiyonalarda fark yaratabileceğini kanıtladı.
Ev sahibi İsveç, Sebastian Samuelsson ve Jesper Nelin’le bu disiplinde koşulları ve parkuru tanımanın avantajını kullanmaya çalışacak.
Şampiyonanın erkeklerde sürprize en açık yarışı olarak nitelenebilecek bugünkü mücadelede takip yarışında dünya şampiyonu olan Ukraynalı Dmytro Pidruchnyi de mutlaka dikkat edilmesi gereken isimlerden biri. Tarz itibariyle Rusya, Belarus ve Ukrayna’nın sporcuları bireysel disipline çok uygun bir stile sahip. Doğu Avrupalı bu sporcular, koşulların etkisiyle bugün kürsü için bir şans yakalayabilirler.
Daniels Süha ÖZKAYA
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam