Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sezonu Zidek açtı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 01/12/2010 - 20:39 GMT+2

Anna Carin Zidek ülkesi İsveç’in Östersund şehrinde düzenlenen Biatlon Dünya Kupası’nın açılışı olan 15 km. bireysel yarışını kazandı.

Zidek

Görsel kaynağı: Eurosport

Yarış boyunca 20 atışın hiçbirini kaçırmayan Zidek, iki atışında başarılı olamayan Fransız Marie-Laure Brunet’in 8.9 saniye önünde ilk sırayı alıp 12. Dünya Kupası zaferini elde etti. Vancouver 2010’da takip yarışında bronz madalya alan Brunet’nin ayakta yaptığı atışların ikisini de kaçırdı. 22 yaşındaki biatloncu, Sandrine Bailly ve Sylvie Bécaert’in bu yaz emekli olamasından sonra ülkesinin yeni umudu olarak gösteriliyordu.

Son iki sezondur Östersund’da 15 km. bireysel yarışını kazanan Helena Ekholm podyumun üçüncü basamağında yer aldı. İsveçli biatloncu, Zidek’in 42.7 saniye gerisinde yarışı tamamladı. Ekholm geçtiğimiz yıllarda Jonsson soyadının taşıyordu. Ancak bu yaz İsveçli biatloncu David Ekholm ile evlenince bu soyadını aldı.

Geçtiğimiz sezonun Dünya Kupası şampiyonu ve Vancouver 2010’da bireysel olarak iki altın madalya kazanan Alman biatloncu Magdalena Neuner, hastalığından dolayı bugün yarışa katılamadı. Almanlar’ın üç önemli ismi Kati Wilhelm, Martina Beck ve Simone Hauswald bu yaz biatlonu bırakmaya karar vermişti. Ülkeye bu yarışta en önemli dereceyi dokuzuncu olan Andrea Henkel verdi.

Rus Biatlon Takımı’nin üyeleri Iana Romanova, Olga Zaitseva ve Svetlana Sleptsova sırasıyla beş, altı ve sekizinci sıraları elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam