Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Berger hedefi 12'den vurdu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 07/03/2012 - 22:10 GMT+2

Güney Almanya’daki Ruhpolding Beldesi’nde düzenlenen Biatlon Dünya Şampiyonası’nda bugün koşulan 15 km. bireysel yarışını Tora Berger kazandı.

2012 Ruhpolding Tora Berger

Görsel kaynağı: Reuters

Olimpiyat şampiyonu Norveçi sporcu, ilk atış alanında bir ıska yaptıktan sonra geride kalan tüm atışlarını (18) başarıyla yaptı. 42 dakika 30 saniyede bitiş çizgisini geçen Tora Berger böylece kariyerindeki bireysel branşta ilk dünya şampiyonluğunu ilan etti. En yakın rakibi Fransız Marie-Laure Brunet’nin 56.4 saniye önünde bitiren Berger, 20’de 19 atış yaparak, diğer rakiplerine nazaran çok etkili bir performans sergiledi.
Berger’in daha önceki iki dünya şampiyonluğu, takım bayrak yarışlarında gelmişti.
İlk üç atış alanını kayıpsız geçen ve şampiyonluk için ümitlenen Brunet ise son atış alanındaki son atışında hata yaptı ve ikincilikle yetindi. Tora Berger’den kayaklı koşu bölümünde de yavaş kalan Brunet, yaklaşık bir dakikalık fark nedeniyle gümüşle Fransa’ya dönecek.
Ruhpolding’de bronz madalya ise Helena Ekholm’ün oldu. Geçen yıl 15 kilometre bireyselde dünya şampiyonu olan İsveçli biatlet, unvanını koruma hedefiyle çıktığı yarışta bir ıska yapıp, Berger’in 1 dakika 11 saniye ardında finiş gördü.
Bu sezon sonunda kariyerine nokta koyacağını açıklayan, biatlonun en önemli yıldızı konumundaki Magdelana Neuner ise 22.ci sırada kalarak hayranlarını üzdü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam