Eurosport
Şampiyonlar Preuss ve Laegreid, Boe Kardeşler Veda Etti
Tarafından
Yayınlandı 23/03/2025 - 20:15 GMT+3
Oslo Holmenkollen’deki biatlon sezon finali, muazzam bir rekabete sahne oldu. Kadınlarda Fransizka Preuss, erkeklerde Sturla Holm Laegreid şampiyonluğa uzandı.
Boe Kardeşler
Görsel kaynağı: Eurosport
Kadınlar Finali
Cumartesi yapılan takip yarışında sarı mayoyu kaybeden Franziska Preuss, pazar günü yapılan toplu çıkış yarışını kazanarak kariyerindeki ilk genel klasman şampiyonluğuna uzandı. Yarış boyunca birer ceza turu atmak zorunda kalan Franziska Preuss ve Lou Jeanmonnot, toplu çıkış yarışında son viraja yan yana girdiler. İkilinin sprintini kazanan hem bu Dünya Kupası ayağını hem de genel klasmanı kazanacaktı. Lakin tam da bu sırada, Jeanmonnot son virajı dönerken Preuss’a takıldı ve yere düştü. Liderlikte tek başına kalan Preuss, genel klasman kristal küresine uzandı.
Jeanmonnot’nun kazasıyla birlikte Elvira Oeberg yarışı Preuss’un 3.3 saniye gerisinde ikinci bitirdi. Jeanmonnot ise 11 saniye geriden üçüncü geldi. Sezon sonunda Dünya Kupası genel klasmanında şampiyon Preuss 1278, ikinci Jeanmonnot 1258, üçüncü Julia Simon 902 puan topladı. Sprint ve toplu çıkış klasmanlarını Preuss, bireysel ve takip klasmanlarını Jeanmonnot kazandı. Sezonun en başarılı ülkesi ise Fransa oldu.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2025/03/21/4111794-83373528-2560-1440.jpg)
Franziska Preuss
Görsel kaynağı: Getty Images
Erkekler Finali
Toplu çıkış yarışında tek bir ıska yapan İsveçli Sebastian Samuelsson, erkeklerde sezonun son yarışında galibiyete uzandı. Fransız Eric Perrot onun 6.3 saniye gerisinde ikinci, Norveçli Endre Stroemsheim ise ıska yapmamasına rağmen 9.3 saniye geriden üçüncü oldu.
Yarışın dördüncüsü ise henüz cumartesi günü genel klasman şampiyonluğunu ilan eden Norveçli Sturla Holm Laegreid’di. Laegreid bu yarışta topladığı puanlarla toplu çıkış klasmanında Eric Perrot’yu sadece bir puanla geçti ve büyük kristal kürenin yanı sıra koleksiyonuna bir de küçük kristal küre ekledi. Bireysel ve takipte de kristal küre kazanan Laegreid, sezonu 4 unvan ile kapatmış oldu. Ülkeler klasmanındaki kupa kadınlarda olduğu gibi Fransa’nın oldu.
Sprint klasmanı şampiyonu Johannes Thingnes Boe ve kardeşi Tarjei Boe, bugünkü yarışlarla birlikte biatlona kendi evlerinde veda ettiler. Beş kez genel klasman şampiyonu Johannes Thignes Boe emeklilik için heyecanlıydı:
Biatlonda bir sonraki sezon 29 Kasım’da Östersund’da başlayacak.
Benzer Konular
Reklam
Reklam