Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Britanya rekor londra 2012

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 03/08/2012 - 21:52 GMT+3

Erkekler takım takipte Büyük Britanya 3:51:659’luk derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalyaya ulaştı.

büyük britanya takım sprint

Görsel kaynağı: AFP

Geraint Thomas, Peter Kennaugh, Ed Clancy, Steven Burke’ten oluşan Britanya takımının bugünkü finallerde dünya rekoru kırması bekleniyordu. Yarışın ortalarından itibaren rakibi Avustralya’nın karşısında tempo arttıran ev sahibi takım, Londra Velodromunda altın madalyayı boynuna takmayı başardı.

Tarihi bir bisiklet rekabeti olan, Büyük Britanya ile son yıllarda iyice artan bir takım takip kapışmasına giren Avustralya, Jack Bobridge, Rohan Denis, Michael Hepburn, Glenn O’Shea’lik dörtlüsüyle gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bronz ise beklendiği gibi Yeni Zelanda’ya gitti. Sam Bewley, Marc Ryan, Westley Gough ve Jesse Sergent’tan oluşan güçlü kadro, podyumun son basamağına çıkmayı başardı. Yeni Zelanda, Rusya karşısında 3:55.952’lik derecesiyle üçüncülüğe gitti.

2012 Fransa Bisiklet Turu'nu kazanan, Londra 2012'de de zamana karşı yol yarışında zafere ulaşan Bradley Wiggins, tribündeki yerini almıştı. Yarış sonrasında mikrofonlara konuşan Wiggo, eski takım arkadaşlarını kutladı. Britanyalı bisikletçiler, David Bowie'nin klasikleşmiş "Heroes" şarkısı eşliğinde zaferlerinin tadını çıkardı.

Büyük Britanya, takım takipte Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları'nda da altın madalyanın sahibi olmuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam