Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

chris hoy, londra2012

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 07/08/2012 - 21:41 GMT+3

Erkekler keirin yarışında Britanyalı efsane Sir Chris Hoy, 10.306’lık derecesiyle ilk sırada yer alarak kariyerinin altıncı Olimpiyat altınını elde etti. Böylece Hoy, Britanya spor tarihinin Oyunlar’da en çok altın madalya kazanan sporcusu oldu.

chris hoy, britanya

Görsel kaynağı: Reuters

Beijing 2008’de bireysel sprint, takım sprinti ve keirin yarışını kazanarak üçlemeyi gerçekleştiren Chris Hoy, kendi evinde düzenlenen Londra Olimpiyat Oyunları’nda da akılda kalıcı bir performans gerçekleştirerek kariyerindeki toplam madalya sayısını altıya çıkarttı.
Bu yılki Olimpiyat’ta Jason Kenny’nin zaferiyle noktalanan sprint mücadelesine katılmayan 36 yaşındaki bisikletçinin, keirinde ilk sırayı almasının Britanya spor tarihi için farklı bir önemi var. Daha önce takım yarışında kazandığı altın madalyayla Britanyalı kürek efsanesi Steve Redgrave ile sayıyı eşitleyen Hoy, keirindeki altın madalyasıyla beraber kariyerinin 6. altın madalyasını elde etti ve zirvede yalnız kaldı.
Keirin yarışında Chris Hoy’u Alman Maximilian Levy takip ederken, Avustralyalı bisikletçi Simon van Velthooven podyumu tamamladı.
Fransızların madalya umudu Mickael Bourgain ise 8. sırada kalarak hayal kırıklığı yarattı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam