Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

sprint takım londra

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 02/08/2012 - 21:03 GMT+3

Pist bisikletinde ilk gün olaylarla başladı. Büyük Britanya'dan sonra Çin de diskalifiye edilince kadınlar takim sprintte altın madalya Almanya'nın oldu.

Kristina Vogel, Miriam Welte

Görsel kaynağı: Reuters

Velopark'ta düzenlenen yarışlarda kadınlar takım sprint müsabakalarında hakem kararları güne damga vurdu. Yıldız isim Victoria Pendleton ve Jessica Varnish’ten oluşan, ülkesinin ev sahipliğinde düzenlenen yarışlarda herkesin madalya beklediği Büyük Britanya takımı, yarı finalin ilk turundaki illegal değişim nedeniyle diskalifiye edildi.
Guo Shuang ve Gong Jinjie'den oluşan Çin, rekorlarla geldiği finalde Almanya'yı mağlup etmesine rağmen yine değişim hatasından ötürü altın madalyayı alamadı. Hakem kararıyla Çin gümüşe düşürülünce, Miriam Welte ve Kristina Vogel'den oluşan Almanya şampiyonluğa ulaştı. Muhteşem başarılarını sürdüren Alman ikili, son Dünya Şampiyonası'nda da zirveyi kimseye bırakmamıştı.
Bronz madalya ise Anna Meares ve Kaarle McCuloch'la takım sprinte gelen Avustralya'nın oldu. Tecrübeki bisikletçi Meares, üst üste üç Olimpiyat Oyunları'nda madalya alan ilk pist bisikletçisi oldu. Avustralyalı isim dördüncü Olimpiyat madalyasına ulaştı.
Olimpiyat Oyunları'da ilk kez Londra'da düzenlenmeye başlayan kadınlar takım sprint, diskalifiyeler, itirazlar, hakem kararları ve rekorla dolu olaylı bir günle açılışını yaptı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam