Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2020 Giro d'Italia şampiyonu Tao Geoghegan Hart oldu

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 26/10/2020 - 11:54 GMT+3

Giro d'Italia, dün zamana karşı koşulan 21. etapla tamamlandı. Tao Geoghegan Hart turu şampiyon tamamlarken, bir diğer Ineos sürücüsü Filippo Ganna son etabı birincilikle noktaladı.

Geoghegan Hart - Giro d'Italia 2020, stage 21 - Getty Images

Görsel kaynağı: Getty Images

Ekim ayının başından beri devam eden Giro d'Italia heyecanı dün Milano'da zamana karşo koşulan 21.etabın ardından tamamlandı. Güne eşit derecelerle başlayan Tao Geoghegan Hart ve Jai Hindley arasından Milano'daki zamana karşı parkuru daha erken tamamlayan 103. Giro şampiyonu olacaktı. Nitekim 25 yaşındaki Tao Geoghegan Hart, parkuru güne pembe mayo ile başlayan rakibi karşısında 39 saniye erken tamamlayarak "Sonsuzluk Kupası"nın sahibi oldu.
Tao Geoghegan Hart, Giro d'Italia tarihinde tur boyunca pembe mayoyu sırtına geçirmeden şampiyon olan ilk isim oldu. Podyumun ikincilik ve üçüncülük basamağında sırasıyla Sunweb sürücüleri Jai Hindley ve Wilco Kelderman yer aldı. Jai Hindley, Avustralyalı ilk Giro şampiyonu olma şansını son etapta kaçırırken; Kelderman, turu Geoghegan Hart'ın bir dakika 29 saniye gerisinde tamamladı. Genel klasmanda Portekizli Joao Almeida (Deceuninck Quick-Step) dördüncü olurken, 22 yaşındaki İspanyol Pello Bilbao (Bahrain-McLaren) turu beşinci noktaladı.
Geoghegan Hart - Giro d'Italia 2020, stage 21 - Getty Images
Son etaba yine Ineos damga vurdu. İtalyan yarışçı Filippo Ganna, 15,7 kilometrelik etabı bir adım gerisindeki rakibi Victor Campenaerts ve takım arkadaşı Rohan Dennis'in 32 saniye önünde tamamladı. Bu sonuçla 2020 İtalya Bisiklet Turu'nda kendisinin dördüncü takımının yedinci etap zaferini elde etti. Ineos, takımlar klasmanında da Giro'yu birinci tamamladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam