Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sam Bennett durduralamıyor

Eurosport Türkiye

Güncellendi 12/10/2017 - 17:38 GMT+3

Rakiplerine Marmaris'te de şans tanımayan İrlandalı sprinter, Türkiye Turu'nda üçte üç yapmayı başardı.

Sam Bennett

Görsel kaynağı: Eurosport

2017 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Sam Bennett fırtınası sürüyor. Bora-Hansgrohe'nin İrlandalı sprinteri, Fethiye-Marmaris arasında geçilen üçüncü etabı da kazanarak Türkiye Turu'nda 3'te 3 yapmayı başardı.
Kaçış grubundaki son isim olan Gregory Daniel'in yakalanmasıyla son 10 kilometreye toplu şekilde giren pelotonda, 5 kilometre kala geçilecek tırmanış bölümünün saf sprinterlere sıkıntı yaratma ihtimali bulunuyordu. Ancak domestiklerinin de yardımıyla bu bölümü sorunsuz aşan Bennett, Marmaris'teki toplu sprint finişinde patlayıcı atağıyla rakiplerini geride bırakmayı başardı. Bitiş çizgisinde en yakın rakibi Edward Theuns ile arasında yaklaşık iki bisiklet boyu fark yaratan 26 yaşındaki Sam Bennett, böylelikle Türkiye Turu'ndaki üst üste 3, bu yıl World Tour kategorisinde ise 9. etap galibiyetini elde etti.
Finiş öncesi geçilen tırmanış bölümü sebebiyle bugün Bennett'a göre daha favori gösterilen Theuns aradığı etap galibiyetini üçüncü günde de bulamadı. Trek-Segafredo'nun Belçikalı bisikletçisi geride kalan üç etabın ikisini Bennett'ın ardından ikinci, birini ise üçüncü sırada tamamladı. Etapta podyumu tamamlayan son isimse UAE Team Emirates'ten Simone Consonni oldu.
picture

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Sam Bennett 3. etapta da rakiplerine şans tanımadı

TUR'da Türkiye'yi temsil eden milli takımda en iyi etap sonucunu, 10. sırayı alan Ahmet Örken elde etti.
Üç etap sonunda genel klasmanın zirvesinde yer alan Sam Bennett'ı 14 saniye geriden Edward Theuns ve 26 saniyeyle Simone Consonni takip ediyor. TUR'un dördüncü gününde yarın Marmaris-Selçuk arasında geçilecek dağlık etapta genel klasmanda dengelerin değişmesi bekleniyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş