Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Walkiewicz etkilendi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 29/04/2011 - 21:58 GMT+3

Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) Başkanı Wojiech Walkiewicz, ''Görüşüm şudur ki Türkiye böyle devam ederse Avrupa Bisiklet Birliği'nde görev alacaktır'' dedi. 

cumhurbaşkanlığı bisiklet turu, 2011

Görsel kaynağı: AA

Walkiewicz, düzenlediği basın toplantısında, 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ve Türk bisikleti hakkında değerlendirmelerde bulundu. 
Tur için ''Mükemmel bir organizasyon'' ifadesini kullanan UEC Başkanı, ''Sayın Cumhurbaşkanı ile İstanbul'da konuştum. Bu turun kalıcı olmasını istiyor ve kategori atlanması konusunda her türlü fedakarlığın yapılacağını ifade ediyor. Bu sözler beni çok mutlu etti'' dedi. 
Walkiewicz, yabancı gazetecilerin tura katılımından memnun olduğunu belirterek şunları söyledi: 
''Türkiye turuna geldiğiniz için çok teşekkür ederim. 40 yıldır bisiklet sporu ile uğraşıyorum. Brezilya, Meksika, Polonya ve İsrail'in antrenörlüğünü yaptım. 14 yıl Polonya Bisiklet Federasyonu Başkanlığı yaptım. Şimdi ise UEC'nin başındayım. Başkanınızın daveti üzerine buraya geldim. Büyük bir sevinçle yarışı izliyorum ve inanın çok beğeniyorum. Tur çok iyi organize oldu. Çok büyük bir alanda çok büyük işler yapılıyor. Bunların hepsinin yapılması için çok zaman lazım. Türkiye bu zamanı çoktan bulmuş.'' 

Cumhurbaşkanı destek veriyor
Wojiech Walkıewicz, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü ve bir iki kelime de olsa kendisini dinlediğini ifade ederek, ''Kendisine bir iki soru sordum. Oradaki ilk sorum ‘Bu turun devamı olacak mı?’ şeklinde oldu. Cumhurbaşkanın yanıtı, ‘Bunu daha da ileri götüreceğiz. Bir üst kategoriye çıkarmak için çalışacağız’ oldu. Bu da beni memnun eden bir diğer konu oldu'' dedi.      

TBF'nin son yıllardaki yaptığı çalışmaların ve Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Türk bisikletine önemli bir ivme kazandırdığını anlatan Walkiewicz, ''Görüşüm şudur ki Türkiye bu şekilde devam ederse Avrupa Bisiklet Federasyon'unda görev alacaktır. Tur bittikten sonra Emin Başkan ile tüm turun kritiğini yapacağız. Orada tur bitimiyle ilgili görüşlerimi belirteceğim. Ben 48 ülkenin başkanıyım. Herkes beni bekliyor. Genelde her ülkeye üst üste gidemem. Ama buraya geldim'' diye konuştu. 

“Federasyon basamak atladı” 
Wojiech Walkiewicz, Türk bisikletinin gelişme için gençlere önem verilmesi gerektiğini de vurgulayarak gençlerin ve küçüklerin mini organizasyonlarla bu tura katılmalarının sağlanmasını önererek, ''Gözlediğim kadarı ile federasyon çok büyük bir basamak atladı. İstanbul'da bisiklet sporu için bir veledrom yapılacak. Onu da merakla bekliyorum. Emin Başkan’ın, Alanya'ya bir veledrom düşündüğünü biliyorum. Avrupa da düzenlenen değişik kategorilerdeki yarışlarda Türk sporcularını görüyoruz artık. Bu da çok önemli'' dedi. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam