Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Zafer Cadel Evans'ın

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/07/2011 - 22:19 GMT+3

Fransa Bisiklet Turu'nun Grenoble-Grenoble arasında koşulan 42.5 kilometrelik 20. etabını ikinci bitiren Cadel Evans, genel klasmanda Andy Schleck'i geride bıraktı ve Tur'da şampiyon oldu. Tony Martin ise etabın galibi oldu.

2011 Tour de France Cadel Evans

Görsel kaynağı: Eurosport

Güne başlarken Cadel Evans, Andy Schleck karşısında 57 saniye gerideydi. Zamana karşıda her daim daha iyi performans gösteren Evans aradaki farkı kapatıp, Fransa Bisiklet Turu Şampiyonu olmak istiyordu.

İki isim ve Frank Schleck sırayla çıktı parkura. Evans, daha ilk zaman ölçüm noktasından itibaren Lüksemburglu rakibi karşısında farkı kapatmış, "Geliyorum" mesajını vermişti.

42.5 kilometrelik etabın ortasından itibaren liderliği eline geçiren Avustralyalı bisikletçi, etabı 55 dakika 40 saniyeyle bitirdi ve 17. olan Andy Schleck'i genel klasmanda geride bırakmayı başardı.

Bu sonuçla birlikte Cadel Evans, yarınki Paris etabı öncesi sarı mayosunu garantiledi. Evans, böylece kariyerindeki en büyük başarıya imza atmış oldu. Daha önce 2007'de ve 2008'de ikinci olan Evans, böylece "Edebi İkinci" damgasını sırtından atmayı başardı.

Avustralyalı bisikletçi, daha önce bir kez Dünya Şampiyonası'ndan bir kez de Bahar Klasikleri'nin önemli ayaklarından biri olan Fleche Wallonne'dan zaferle dönmüştü. Kariyeri şanssızlıklarla dolu olan ve hem İtalya Turu'nda hem de Fransa Turu'nda daha önce oldukça şanssız turnuvalar geçiren Evans, bisiklet tarihine adını yazdırmayı başardı.

Bu sonuçla birlikte Andy Schleck, Fransa Bisiklet Turu'nu üçüncü kez üst üste ikinci bitirdi. Lüksemburglu bisikletçi, 57 saniye avantajla geldiği ve hiç fena performans göstermediği bir günde Cadel Evans'ın muhteşem performansına cevap veremedi. Etap sonrasında, Andy çok duygu yüklü anlar yaşadı.

Frank Schleck, genel klasmanda üçüncü olurken, Thomas Voeckler dördüncü, Alberto Contador beşinci oldu.

Genç Fransız Pierre Rolland ise beyaz mayo mücadelesinde Rein Taaramae'yi geride bıraktı ve Fransa'yı sevince boğdu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam