Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Andy Schleck tarih yazdı!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 21/07/2011 - 20:29 GMT+3

Fransa Bisiklet Turu'nun Pinerolo - Col du Galibier arasında koşulan 18. etabını Leopard Trek'den Andy Schleck kazandı. Genel klasmandaki rakiplerini geride bırakan Schleck, epik bir zafere ulaştı. 2 dakika 21 saniye geriden gelen Thomas Voeckler ise son anda sarı mayosunu korudu.

Tour de France Etape 18 Andy Schleck

Görsel kaynağı: AFP

60 kilometre kala Col d'Izoard'da atağa kalkan Andy Schleck'e Leopard-Trek'den Maxime Monfort katıldı. Izoard sonrasındaki inişi iyi götüren ikili, sarı mayo grubuyla arasındaki farkı 4 dakikaya kadar çıkardı.

Peloton'da ise Cadel Evans'ın hakimiyeti vardı. Avustralyalı bisikletçi, uzun süre Thomas Voeckler'i çekti. Europcar'dan Pierre Rolland da Voeckler ile birlikteydi. Alberto Contador ise yarışın büyük bölümünün grubun arkalarından takip etti.

Son bölümde tempoyu yükselten Cadel Evans, Galibier tırmanışında tempoyu yükseltti ve farkı azaltmaya başladı. Iglinskiy, Roche ve Monfort gibi isimleri tek tek geride bırakan Schleck, son bölümleri tek başına tırmandı.

Sarı mayo grubunda ise beklenmedik şeyler oldu. Tur'un başından bu yana sorunlar yaşayan Alberto Contador, atak yapmasının beklendiği günün son bölümlerinde Evans'ın temposuna dayanamadı ve gerilere düştü.

Andy Schleck, etabın geri kalanını tek başına sürdürüp rahat bir galibiyete ulaşırken, Thomas Voeckler 2 dakika 21 saniye geriden geldi ve sarı mayoyu korudu.

Bu etapla birlikte, genel klasman mücadelesinde kopmalar başladı. Europcar'ın Fransız bisikletçisi Thomas Voeckler, zirvede kaldı. Andy Schleck, 15 saniye geriden ikinci sıraya oturdu. Abisi Frank Schleck, 1 dakika 8 saniye farkla üçüncülüğünü sürdürüyor. Muhteşem bir yarış çıkaran ve öteki favorileri sırtında taşıyan Cadel Evans, 1 dakika 12 saniye farkla dördüncü sırada.

Fransa Bisiklet Turu, yarın Modane - Alpe-d’Huez arasında koşulacak olan 19. etapla devam edecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam