Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Contador katılacak

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 11/06/2011 - 16:50 GMT+3

Alberto Contador, 2 Temmuz'da başlayacak olan Fransa Bisiklet Turu'na katılacağını açıkladı. İtalya Bisiklet Turu'nun kazanan İspanyol bisikletçinin Fransa'ya gelip gelmeyeceği soru işaretiydi.

contador saxo bank

Görsel kaynağı: AFP

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), vücudunda yasaklı klenbuterol maddesine rastlanan fakat İspanyol Bisiklet Federasyonu tarafından savunması kabul edilen ve cezası silinen İspanyol bisikletçi ile ilgili nihai kararı ertelediğini açıklamıştı.
Daha önce Fransa Bisiklet Turu'ndan evvel 6-7-8 Haziran tarihlerinde kararı açıklayacağını belirten CAS, ertelemenin ardından kesin bir tarih vermemişti.

Hakkında süren dava devam ederken Saxo-Bank Sungard bisikletçisi Alberto Contador'un Tur'a katılıp katılmayacağı belirsizliğini koruyordu. Tur'un sportif direktörü Christian Prudhomme, CAS'ın erteleme kararından ötürü hayâl kırıklığı yaşadığını itiraf ederken, "Contador'un katılmasının önünde bir engel yok. Kendi kararıdır" açıklamasında bulunmuştu.

İspanyol bisikletçi, doğduğu ve yaşadığı yer olan Madrid yakınlarındaki Pinto'da bugün düzenlediği basın toplantısıyla 2 Temmuz'da start alacak olan Fransa Bisiklet Turu'nda mücadele edeceğini açıkladı.

İtalya Bisiklet Turu'ndan zaferle dönen Alberto Contador, Fransa'da da bunu tekrarlayıp iki Büyük Tur'u aynı sezon içinde kazanmaya çalışacak. Bu başarıya en son 1998'de İtalya-Fransa Bisiklet Turu dublesi yapan İtalyan efsane Marco Pantani ulaşmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam