Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Frank Schleck

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/07/2012 - 11:40 GMT+3

Fransa Bisiklet Turu esnasında girdiği doping testi pozitif çıkan Frank Schleck B numunesinin incelenmesini talep etti.

2012 Frank Schleck

Görsel kaynağı: Reuters

Lüksemburg basınından RTL'e açıklamalarda bulunan Radioshack bisikletçisi, doping maddesi kullandığını yalanladı. Testin sonucunun pozitif çıkmasını öğrendikten sonra polis karakoluna kendi rızasıyla giden ve ifade veren Frank, herhangi bir yasaklı madde almadığını ifade etti.
Schleck, yasal hakkını kullanarak B numunesinin de açılmasını talep etti.
Lüksemburglu bisikletçi Frank Schleck’in 14 Temmuz’da alınan idrar örneğinde idrarı arttırıcı Xipamide ilacına rastlanmıştı. WADA’nın Chatenay-Malabry laboratuarında analiz edilen örnekte Frank’ın vücütta biriken hücreler arası veya damar içi fazla sıvının hızla atılmasına yardımcı olan diüretik’i kullandığı söyleniyor.
UCI, yaptığı açıklamada Schleck’in Fransa Bisiklet Turu’ndan ayrılması gerektiğini belirtirken 32 yaşındaki bisikletçinin takımı RadioShack-Nissan da bunu doğrulayarak, Schleck'in Fransa Bisiklet Turu'na devam etmeyeceğini ifade etmişti.
Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından "Belirlenmiş maddeler" adı altında özel bir noktada konumlandırılan bu madde bisikletçilerin men edilmesine ilk elden olanak tanımıyor. Frank Schleck'in savunması bu süreçte çok kritik olacak. Lüksemburglu bisikletçi, iddia ettiği üzere masumiyetini kanıtlayabilirse ceza almadan ya da en az cezayla bu zorlu süreci atlatabilir.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam