Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Tour de France heyecanı başlıyor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 01/07/2016 - 11:21 GMT+3

Bu sene 103. kez düzenlenecek dev organizasyonda birbirinden zorlu 21 etap geçilecek.

Team Sky rider Chris Froome of Britain (C), the race leader's yellow jersey, cycles during the 109.5-km (68 miles) final 21st stage of the 102nd Tour de France cycling race from Sevres to Paris Champs-Elysees, France, July 26, 2015. REUTERS/Benoit Tessier

Görsel kaynağı: Reuters

Bisiklet dünyasının en önemli organizasyonu kabul edilen Tour de France yarın başlıyor. Bu yıl 103.sü düzenlenecek yarış, her zaman olduğu gibi dünyanın en büyük yol bisikletçilerinin kıyasıya rekabetine sahne olacak.
Mont-Saint-Michel'de start alıp 24 Temmuz'da Paris'teki Champs-Élysées meydanında son bulacak Tour'da, 21 etap boyunca toplam 3.535 km. kat edilecek. 22 takımdan 198 bisikletçinin boy göstereceği yarışın bu seneki parkuruna göre, Fransa'nın yanı sıra komşu ülkeler İspanya, Andorra ve İsviçre'den de geçilecek.
Geçtiğimiz yıl genel klasmanı zirvede tamamlayarak sarı mayonun sahibi olan Chris Froome, bu yıl da yarışın en büyük favorisi olarak gösteriliyor. Team Sky takımının Kenya asıllı Britanyalı bisikletçisi, bu sene de zirveye ulaşırsa 1996'da Miguel Indurrain'den sonra Fransa'da şampiyon unvanını koruyan ilk isim olacak.
Yarışın bir diğer iddialı ismi, 2007 ve 2009 yıllarında burada şampiyonluğa ulaşan Tinkoff takımından Alberto Contador. 2013 ve 2015 yıllarında yarışı Froome'un ardından 2. sırada tamamlayan Movistar bisikletçisi Nairo Quintana da, sarı mayonun önemli adaylarından biri. Fransız bisikletçiler Thibaut Pinot ve Romain Bardet ise, kendi ülkelerinde düzenlenen organizasyonun önemli podyum adayları arasında sayılıyor.
Tour de France'ta ilk etap yarın TSİ 13.50'de başlayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam