Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Lorena Wiebes, açılış etabını kazandı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 24/07/2022 - 20:29 GMT+3

Kadınlar Fransa Bisiklet Turu'nun Paris kent merkezinde gerçekleştirilen açılış etabını DSM takımından Hollandalı bisikletçi Lorena Wiebes kazandı.

Lorena Wiebes interview

Görsel kaynağı: Eurosport

Fransa başkenti Paris'in ikonik noktalarından Eyfel Kulesi'nde başlayan ve Champs-Élysées'de son bulan Kadınlar Fransa Bisiklet Turu'nda ilk etap zaferi 23 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Lorena Wiebes'e gitti.
Champs-Elysees'de muhteşem bir sprinte imza atan ve yaşayan efsane Marianne Vos'u geçmeyi başaran Wiebes, yarınki yarışta sarı mayosunu giyecek.
DSM'nin 1999 doğumlu yıldız ismi yarışı birinci bitirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.
"Kaotik bir finiş oldu. Yarıştan önce gayet rahattım. Her şeyi normal bir şekilde yaptık ve bunu normal bir yarış olarak gördük ancak sonlara doğru gerildim. Çok yakın bir son oldu ve şanslıyım ki son kez hızlanabildim ve finiş çizgisine ilk gelebildim."
Wiebes'in üstün performansını alkışlayan ve yarışı ikinci bitiren Jumbo-Visma takımından Marianne Vos ise "Yarış öncesi oldukça sakindim ancak sonlara doğru tedirgindim. Takımımım yarış boyu mükemmel bir iş ortaya koydu. Herhangi bir olaydan beni uzak tutmayı başardılar. Her şey kusursuzdu. Wiebes sprintine başlaıdğında ise onun hızına çıkamadım. Wiebes, mükemmel bir gün geçirdi ve kazanmayı hak etti." ifadelerini kullandı.
Lorena Wiebes | Stage 1 | Tour de France Femmes
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam