Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Tom Boonen Gent-Wevelgem

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/03/2012 - 20:10 GMT+3

Belçika'da koşulan Bahar Klasikleri'nden Gent-Wevelgem'i Omega Pharma-Quick Step'ten Tom Boonen kazandı. 31 yaşındaki bisikletçi sprint finişiyle biten yarışta ipi göğüslerken, Peter Sagan ikinci, Matti Breschel üçüncü oldu.

Tom Boonen / FOTO: EFE

Görsel kaynağı: EFE

Tom Boonen ile sprint düellosuna giren Peter Sagan ikinci olurken, Matti Breschel podyumu tamamladı. E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke'de Boonen'in gerisinde kalan Katusha'nın tecrübeli yıldızı Oscar Freire bir kez daha son anlara kadar iddialı geldiği yarıştan galip ayrılamadı.

Hafta arasında E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke'yi beşinci kez kazanan Boonen, bu yarışın tarihinde en çok kazanan isim olmuştu. Bugün de Gent-Wevelgem'de zafere yürüyen Belçikalı isim, üçüncü kez güldüğü bu yarışın tarihinin en çok kazananı olmayı başardı. Gent-Wevelgem'i Boonen'ın dışında Eddy Merckx, Mario Cipollini, Rik Van Looy ve Robert Van Eenaeme de üç kez kazanmıştı.
Kariyerinde 3 Paris-Roubaix, 2 Ronde Van Vlaanderen, 5 E3 Prijs Vlaanderen, 3 Gent-Wevelgem, 2 Kuurne-Brussels-Kuurne zaferi olan Tom Boonen, şanssız geçen yılların ardından 2012'de ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha herkese kanıtladı.
Belçikalı bisikletçi, Bahar Klasikleri'nin en prestijli yarışları olan Ronde van Vlaanderen ve Paris-Roubaix öncesinde de en büyük favori olduğunu gösterdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam