Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UCI Başkanı Cookson: "Yarış güvenliği için reform yapacağız ama..."

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 30/03/2016 - 19:47 GMT+3

Antoine Demoitié'nin ölümü sonrası yeniden gündeme gelen yarış güvenliği hakkında UCI Başkanı ilk kez konuştu.

UCI's Brittish President Brian Cookson gives a press conference during the 2014 UCI Road World Championships in Ponferrada, on September 26, 2014.

Görsel kaynağı: AFP

Gent-Wevelgem yarışı sırasında görevli bir motosikletin kendisine çarpması sonucu hayatını kaybeden Antoine Demoitié, yol bisikletinde yarış güvenliği konusunu yeniden gündeme getirdi.
Son dönemde bu tip kazaların giderek artması sonrası gözlerin çevrildiği Uluslararası Bisiklet Birliği'nde (UCI) başkan Brian Cookson'dan reform sinyali geldi.
Wanty-Groupe Gobert bisikletçisi Demoitié'nin ölümü sonrası bisiklet camiasından gelen tepkilerin farkında olduğunu belirten Cookson, karar vericiler olarak sürecin analizinde ihtiyatlı davranmaları gerektiğini söyledi.
Olayı tüm ayrıntılarıyla incelediklerini vurgulayan Cookson, "Yarış komiserleriyle birlikte gerekli değerlendirmeyi yapıp, yarışta görevli araçlar hakında nasıl bir düzenleme yapabileceğimizi tartışacağız" açıklamasında bulundu.
Yaşanan kazaların sebebini sadece motosikletlerin varlığına bağlamamak gerektiğini söyleyen UCI Başkanı, "Meselenin bir de sürücü boyutu var. Sürücülerin tecrübesizliği de bu durumu tetikliyor. Tüm bu etkenleri göz önünde bulundurmamız gerek" dedi.
Cookson, yaşanan kazaların önüne geçmek adına basit bir çözüm yöntemi olmadığını da söyledi. Televizyon yayını için gerekli koşulları mutlaka sağlamaları gerektiğini belirten 64 yaşındaki isim sözlerine şöyle devam etti.:
"Yazılı basın ve fotoğrafçıların da ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Ayrıca komiserler yarışın kurallara uygun sürdüğünü takip etmek zorunda, dolayısıyla onların da parkurda yer almaları lazım. Yarışan takımlar ve sponsorların araçlarını da parkurdan çıkartamayız, çünkü yatırımlarının karşılığında buna ihtiyaç duyuyorlar.
Sonuç olarak, hem UCI hem de şahsımın yerine getirmesi gereken birçok sorumluluğu var. Mevcut problemler karşısındaki çözüm önerilerimizde rasyonel olmamız gerek. Yıl ortasına kadar (Fransa Bisiklet Turu'na kadar) bazı düzenlemelerimiz olacak. Bu gibi durumlarda insanlar bizden anlık reaksiyon vermemizi bekliyorlar, ancak bu mümkün değil. Sorunları iyi tahlil edip ona göre tavır almamız gerek"
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam