Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Igor Anton evinde güldü

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 09/09/2011 - 20:57 GMT+3

Vuelta'da Noja-Bilbao arasında koşulan 157.9 kilometrelik 19. etabı Euskaltel-Euskadi bisikletçisi Igor Anton kazandı. 33 yıl sonra bu etapla Bask Bölgesi'ne dönen İspanya Bisiklet Turu'nda etap galibiyeti alan Basklı Anton tarih yazmayı başardı.

Igor Anton

Görsel kaynağı: Eurosport

İspanya Bisiklet Turu, en son 1978'de Bask Bölgesi'ni ziyaret etmişti. 33 yıl sonra yine tarihi bir etaba ev sahipliği yapan Vuelta'da bu sene formsuz bir görüntü sergileyen ve genel klasmanda beklenmedik şekilde gerilere düşen Euskaltel-Euskadi bisikletçisi, müthiş bir zafer elde etmeyi başardı.

Yol kenarını bayraklarla ve pankartlarla donatan Bask halkının müthiş desteğini alan Anton, Movistar'ın İtalyan ismi Mario Bruseghin'i 41 saniye önünde zafere ulaştı.

Genel klasman mücadelesinde kırmızı mayoya sahip olan Juan Jose Cobo'nun 13 saniye gerisinde olan Team Sky bisikletçisi Chris Froome ise iki kez atak yapmasına rağmen İspanyol rakibini ekarte etmeyi ve liderliği ele geçirmeyi başaramadı.

Son iki etap öncesi kırmızı mayosunu koruyan Cobo, Vuelta şampiyonluğuna doğru emin adımlarla yürüyor. İspanyol bisikletçinin arkasından Froome 13 saniye farkla ikinci durumda, Team Sky'dan takım arkadaşı Bradley Wiggins ise 1 dakika 41 saniye farkla üçüncü bulunuyor.

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam