Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

La Vuelta arifesinde Samuel Sanchez'e doping cezası

Eurosport Türkiye

Güncellendi 17/08/2017 - 17:30 GMT+3

B numunesinin sonucu belli olana kadar geçici men cezası alan İspanyol bisikletçi, takımı BMC'nin Vuelta kadrosundan çıkarıldı.

Samuel Sánchez

Görsel kaynağı: Getty Images

Sezonun son Grand Tour'u La Vuelta'nın başlamasına iki gün kala bisiklet dünyası, Samuel Sanchez'in numunesinde yasaklı maddeye rastlanmasının şokunu yaşıyor.
Uluslararası Bisiklet Birliği'nden (UCI) yapılan açıklamada, Sanchez'den yarış dışında alınan numunesinde büyüme hormonuna rastlandığı ve müsabakalardan geçici men cezası aldığı belirtildi. İspanyol sporcu, B numunesi sonucu çıkana kadar müsabakalarda yer alamayacak.
Olayın ardından Sanchez'in takımı BMC Racing'den yapılan açıklamada, "Takımımızda yer alan tüm yarışçı ve teknik ekip, en yüksek etik değerlere sahip olmakla yükümlüdür. Ne yazık ki, La Vuelta öncesi bu haberi aldığımız için büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, BMC Racing'in Vuelta kadrosundan çıkarılan 39 yaşındaki Sanchez'in yerine Belçikalı Loic Vliegen'in ekibe dahil edildiği aktarıldı.
Kariyeri boyunca Tour de France'ta 2, La Vuelta'da ise 5 etap zaferi bulunan Sanchez, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda da yol bisikleti kategorisinde altın madalyanın sahibi olmuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam