Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Acquarone konuştu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 13/10/2011 - 00:31 GMT+3

İtalya Bisiklet Turu yarış direktörü Michele Acquarone, 2012 Giro parkurunu daha dengeli ve bisikletçileri düşünerek tasarlayacaklarını söyledi.

Giro 2012 Acquarone

Görsel kaynağı: From Official Website

İtalya Bisiklet Turu'nu düzenleyen RSC Sports, geçen sene etaplar arasındaki ulaşımdaki problemleri ve bazı dağ etaplarındaki güvenlik sorunları nedeniyle kıyasıya eleştirilmişti. Bunun sonucunda RCS Sports, bu sert eleştirilerin bir numaralı muhatabı olan yarış direktörü Angelo Zomegnan'ı görevinden almış, yerine ise Michele Acquarone'yi getirmişti.
Çiçeği burnunda direktör, "Sprinterlere uygun etaplarımız olacak. Her tipte bisikletçiyi çekecek tarzda bir profil hazırladık" açıklamasında bulundu. Gazetecilerin "Cavendish için daha fazla sprint mi olacak?" şeklindeki esprili sorusuna ise "Kesinlikle" cevabını verdi.

Acquarone, "Sporcuların her zaman formda olmasını istiyoruz. Etaplar daha dengeli olacak ve etap aralarındaki yolculuklar uzun sürmeyecek. Giro zor bir yarış. Ağır günlerin ardından bisikletçilere dinlenme fırsatı yaratmalıyız" ifadelerini kullandı.

Danimarka yolcusu kalmasın!
2012 Giro d'Italia parkuru, Pazar günü Milano'da düzenlenecek bir toplantı ile tanıtılacak. Daha önce yapılan açıklamada İtalya Turu'nun bu sene Herning'den Danimarka'dan başlayacağı duyurulmuştu. Sonrasında dinlenme günü olması ve İtalya'ya dönen organizasyonun ya Verona'da takım zamana karşı etabı ya da Milano'da bireysel zamana karşıyla sürmesi bekleniyor.

İtalyan direktör, bundan sonra Giro'nun iki yılda bir İtalya dışından start alacağını da sözlerine ekledi. 1945'te ilk kez bunu yapan organizasyon, Giro'yu 2009'da ise Amsterdam'da açmıştı. Acquarone, "Öteki Avrupa ülkeleriyle irtibatı koparmak istemiyoruz. Bu hep kafamızda, şovumuzu İtalya dışına taşımak ve yeni seyirciler bulmak ana hedefimiz" ifadelerini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam