Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Emekli olmam istendi ama bu benim vereceğim bir karar"

Eurosport Türkiye

Güncellendi 26/02/2016 - 22:14 GMT+2

Tom Boonen, Etixx-Quick Step Menajeri Patrick Lefevere'in geçtiğimiz yaz kendisinden emekli olmasını istediğini, ancak bunu kabul etmediğini belirtti.

Tom Boonen - Tour des Flandres 2006

Görsel kaynağı: Eurosport

Etixx-Quick Step'in Belçikalı bisikletçisi Tom Boonen, takım bütçesinin daralması sebebiyle menajer Patrick Lefevere'in kendisinden emekli olmasını istediğini, ancak emekli olup olmayacağının kendi tasarrufunda bir karar olduğunu belirterek bu isteği geri çevirdiğini belirtti.
Boonen, geçtiğimiz yaz kontrat görüşmelerinin yapıldığı sırada Lefevere'in kendisine, 2016'daki Bahar Klasikleri sonrası bisiklet kariyerini sonlandırmasını teklif ettiğini belirterek, "Takımın bütçesinde daralmaya gidilecekti. Mark Cavendish de bu sebeple ayrıldı. Bu bağlamda benim de emekli olmam Patrick için uygundu. Ama benim için değil. Bunun kararını verek olan benim" diye konuştu.
Geçtiğimiz yapılan görüşmeler sonrası takımıyla olan sözleşmesini 1 yıl uzatan Boonen, Ekim ayındaki Abu Dabi Turu'nda yaptığı kaza sebebiyle uzun süre bisikletten ayrı kalmıştı. 30 yaşındaki bisikletçi geçtiğimiz yıl düzenlenen Bahar Klasikleri'ni de Paris-Nice yarışında yaptığı kazadan ötürü kaçırmıştı.
Yarın Belçika'daki açılış haftası kapsamında Omloop Het Nieuwsblad'ta yarışacak olan Boonen, Valencia ve Algarve turlarında iyi bir hazırlık yaptığını dile getirerek, "Yarınki yarışın benim adıma asli bir önemi yok. Öncelim her zaman Bahar Klasikleri oldu ve bu sene de o yarışlara odaklanmış durumdayım" diye konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam